MSC D1 begint namelijk prima aan de wedstrijd, met veel druk en volop lopende mensen. Dat leidt meteen in de eerste minuut al tot een kans voor Julian. Vooral over links creëert MSC D1 veel gevaar. In de vijfde minuut resulteert een prachtige aanval over veel schijven tot de 1-0. De Alcides keeper kan een afstandsschot van Jason niet klemmen, waarna Jeen heel attent de rebound inkopt. Direct daarna valt er weer een kans voor MSC te noteren. Ditmaal na een goede voorzet van Hidde. Hidde heeft veel dreiging vandaag. Een keer of vijf komt hij sterk door op de linkervleugel. Alleen is de eindpass net niet goed genoeg of is de bezetting voor de goal niet optimaal. Kortom, MSC D1 is in de eerste 10 minuten dominant maar laat het (wederom) na de wedstrijd snel in eigen voordeel te beslissen.

Na een kwartier begint de wedstrijd wat te kantelen en komt Alcides D1 meer aan voetballen toe. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor een overtreding door MSC die alleen hij ziet. De bal ligt op een gevaarlijke plek en wordt door de goede centrale middenvelder van Alcides D1 hoog in de goal binnen geschoten. Daarna heeft Alcides een tijdje het beste van het spel, zonder dat dit tot kansen leidt. Kort voor rust kruipt Alcides door het oog van de naald. Heel MSC D1 is van mening dat de scheidsrechter penalty aan MSC moet geven nadat Romein in de 16-meter wordt neergelegd (bekijk de foto’s en oordeel zelf), maar hij doet het helaas niet. Daardoor gaan de teams met een 1-1 ruststand terug naar de kleedkamers.

Alcides D1 start de tweede helft een stuk feller en beter dan de mannen van Arjan en Michiel. Al in de vijfde minuut na rust leidt dat door onvoldoende ingrijpen van Peter tot de 1-2 door de spits van de tegenstander. Alcides is in de eerste tien minuten van de tweede helft de baas op het veld. In tegenstelling tot MSC D1 geven ze wel veel druk op de tegenstander, ook voetballen ze beter. Weer vijf minuten later leidt dat tot de 1-3. Nu is het Daan die niet resoluut optreedt en daarna niet goed met Stue communiceert. Twee slippertjes van het anders zo betrouwbare centrale duo Daan en Peter dus.

Gelukkig stropen de mannen na deze tegenvaller de mouwen op. Geholpen door een snelle 2-3. Na een geweldige solo van Mads, een goed schot van Hidde en een attente reactie van Romein die de losgelaten bal over de lijn tikt, neemt MSC D1 het initiatief weer over. Het geloof in een goede afloop is weer terug bij de mannen en bij het in grote getale aanwezige publiek. MSC D1 gooit het tempo twee tandjes omhoog, terwijl de accu van Alcides D1 juist leeg begint te raken. Wederom krijgt MSC D1 diverse kansen achter elkaar. In 47e minuut Hidde, in de 48e minuut een kopkans voor Peter, in de 49e minuut een schot van Mads, direct gevolgd door kansen voor Hidde en Romein. Het is uiteindelijk Peter die de gelijkmaker op het bord zet. Uit een corner van Jason kopt hij de 3-3 binnen. De ontlading binnen en buiten het veld is groot en het thuisteam gaat op jacht naar de 4-3. MSC D1 heeft Alcides D1 bij de keel en geeft niets meer weg. Mede dankzij Nick, die in de tweede helft de het gevaar van de snelle rechtsbuiten van Alcides weet te neutraliseren. Jammer genoeg lukt het de zwart-witten in de resterende vijf minuten niet om de winst te forceren.

Een 3-3 gelijkspel na zestig minuten dus. Bij de D-pupillen betekent dat geen verlenging, maar direct penalty’s nemen. Dat kleine beetje extra spanning kan er nog wel bij. Wel gaat de hartslag langs de lijn weer wat omhoog. Zowel MSC D1 als Alcides D1 missen één van de vijf penalty’s uit de eerste serie. Sudden death, is het gevolg. Het wordt nog iets spannender. Alcides scoort en ook Julian schiet de zesde MSC penalty onberispelijk binnen. Dan komt het moment van Stue. Hij blijft goed wachten bij de 7e penalty van Alcides en stopt de penalty. Als de rust is teruggekeerd is het de beurt aan Tim om de wedstrijd te beslissen. Uiterlijk onbewogen legt hij de bal op de stip en neemt hij een goede aanloop. De Alcides-keeper kiest voor zijn linkerhoek, maar omdat Tim de bal rustig in zijn linkerhoek schiet, duikt de Alcides-keeper de verkeerde kant op en belandt de bal tegen de touwen.

De wedstrijd is over met MSC D1 als de verdiende winnaar. Uiteindelijk heeft MSC D1 zich goed terug geknokt in de wedstrijd na de 1-3 achterstand, maar het team had het nooit zover moeten laten komen. Het geloof in eigen kunnen was een beetje weg in de rust. Gelukkig hebben staf en spelers dat prima weten te herstellen.

Beide teams hebben vol overgave gestreden en de supporters een goede en sportieve wedstrijd voorgeschoteld. Zowel binnen als buiten de lijnen was de sfeer goed en was er volop respect voor elkaar. Gewoon zoals het hoort dus. Hopelijk gaan we zaterdagavond met z’n allen hetzelfde zien als de eerste teams van MSC en Alcides elkaar op het hoofdveld van MSC treffen. En natuurlijk rekenen we dan ook op een positief resultaat voor MSC.