Vanmorgen werd er uitgebreid stilgestaan bij deze topper in de tweede klasse. Dwingeloo, koploper, beschikte over een evenwichtig team. De jongens waren goed ingespeeld op elkaar en combineerden naar hartelust. MSC moest hier wat aan doen door eerst zelf goed in de wedstrijd te komen en daarna met rust en overleg de wedstrijd op een goede manier zien door te komen. MSC gaf weinig weg en stond qua organisatie goed. De opbouw verliep goed. Er werd op het middenveld goed grip gehouden op de wedstrijd. Ik zag individuele hoogstandjes en de jongens uit Meppel waren beslist niet de mindere. In de combinatie was Dwingeloo soms net iets sneller met het vinden van openingen naar voren. MSC leed soms net iets teveel balverlies. Dwingeloo daarentegen behield de bal wat langer in de ploeg door eerst goed aan te nemen en goed te kijken. Het zijn deze kleine dingetjes die nu juist het verschil maken. Bovendien moet je als ploeg ook een beetje geluk hebben dat de bal goed valt. Door de ongelooflijke werklust van de Meppelers heeft Dwingeloo het in Meppel niet gemakkelijk gehad. En dat is nu juist de verdienste van jullie allemaal!!

Het zijn nog maar een paar kleine stapjes die de jongens moeten maken en dan hebben jullie een geweldig mooi team! Wat ontwikkeling betreft noem ik iedere week een aantal namen:

Kees: geweldig hoe jij je iedere keer geeft in de wedstrijd. Met jouw snelheid en jouw inzicht ben je bijna iedereen de baas! Je haalt iedere wedstrijd enorm veel ballen weg en onderschept zo vele aanvallen van de tegenstander!!

Thomas: ook jij Thomas hebt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Je klaagt nooit. Ook jouw inzicht en snelheid zijn van grote waarde voor het team. Je bent een positieve kerel! Klasse hoe jij dit allemaal doet!

Justin: als ik het verschil zie met vorig jaar, ben ook jij enorm gegroeid! In de lengte maar ook in jouw spel! Je bent een echte captain voor jouw team. Je coacht waar  nodig, je hebt meer drang naar voren en er gaat dreiging van jou uit! Bovendien vind ik je veel rustiger aan de bal! Klasse hoor!

Na afloop kozen we, meer dan terecht, het hele team weer als “man van de wedstrijd”. Stefan, ik vond het klasse dat jij de jongens kwam ondersteunen. Bovendien verzorgde jij de ranja in de rust van de wedstrijd. Mooi, dat Jurre nog even kwam keepen bij ons!

Zie voor de rest: www.everyoneweb.com/mscpupillend2