Overigens waren niet de gasten uit Tollebeek laat aanwezig. Ook menig spelersmoeder – van WAG’s is gelukkig nog geen sprake bij D2 – was (te) laat aanwezig. Een enthousiaste, en overduidelijk in ruime mate met alcohol besprenkelde, poging om hun jeugd in Lord Nelson nog eens te herbeleven had niet alleen diepe sporen nagelaten, maar leidde in een enkel geval ook tot te laat aanwezig zijn om hun mannen te zien schitteren. Want schitteren dat deden de mannen van MSC D2. Vanwege de langdurige blessure van Kay, de vakantie van Floris en het feit dat Paul er voor heeft gekozen zijn carrière bij D4 voort te zetten (veel plezier en succes gewenst, succes Paul!) werd D2 aangevuld met twee toppers uit E1. Julian en Hidde mochten hun kunsten en talenten weer eens op het grote veld laten zien en dat deden ze meer dan goed.

Heel MSC D2 speelde goed voetbal. Er was veel beweging zonder bal, voldoende rust aan de bal en er werd met overzicht en passie gespeeld. De hele eerste helft rolde ene na de andere aanval op het doel van Tollebeek D1 af. Zonder dat de polderbewoners zelf ook maar even gevaarlijk zouden kunnen worden. Mats was na vijf minuten de eerste die het net van de tegenstander vond. Met een mooi schot in de rechterbovenhoek rondde hij een soepel lopende aanval af. Drie minuten later schoot diezelfde Mats een goede voorzet van Hidde tegen de touwen, 2-0 binnen 10 minuten dus. Weer vijf minuten later was het Melvin die een goede bal van Leon dankbaar benutte en twee minuten later scoorde Nick na een mooie steekbal van Joshua. 4-0- binnen 20 minuten, dat ging lekker. De ruststand zou uiteindelijk 5-0 bedragen. Het was wederom Mats die voor het doelpunt zorgde. Uit een corner van Koen wist hij zijn derde goal van de dag te maken.

Uit bovenstaande blijkt wel dat er sprake was van een echte teamprestatie heel MSC D2 speelde goed mee. Keeper Stue had niet veel te doen, maar bleef attent meedoen. Achter in heersten Joshua, Peter, Leon en Koen niet alleen over de aanval van Tollebeek. Zij zorgden ook continue voor druk naar voren. Nick, Kai, Jitze en Julian waren de baas op het middenveld en brachten de aanvallers Romein, Mats, Melvin en Hidde veelvuldig in stelling.

In de rust bleek dat het goede spel een helende uitwerking op de toeschouwers had gehad. Uit mening hoofd trok de mist langzaam zover op dat er zinnig over de wedstrijd gesproken kon worden. Grote vraag was natuurlijk: hoe komen de mannen van MSC D2 de kleedkamer weer uit? Stomen ze door, of worden ze door de grote voorsprong wat gemakzuchtig en wat gaat Tollebeek doen? Vinden ze het wel genoeg zo en rollen ze de mouwen op, of is hun tegenstand definitief gebroken?

Welnu, dat laatste bleek in het begin van de tweede helft niet het geval. Tollebeek D1 begon fel aan de tweede helft en nam zelfs even het initiatief van MSC D2 over. Dat leidde binnen twee minuten al tot een treffer voor de gasten, 5-1 dus. Gelukkig nam MSC D2 het heft weer snel in handen. Binnen enkele minuten bedroeg de marge weer 5 goals in het voordeel van MSC D2. Vleugelflitser Hidde liet zijn tegenstander weer zijn hielen zien en scoorde koelbloedig de 6-1. Door een kleine onachtzaamheid in de MSC-defensie werd het toch nog 6-2, maar MSC D2 bleef de wedstrijd domineren. Julian was continue zeer dreigend over rechts en uit een heerlijke pass van zijn voet wist Leon de 7-2 te scoren. Daar bleef het niet bij. Uit één van de vele goede aanvallen die nog zouden volgen wist Romein de 8-2 eindstand aan te tekenen. Hidde deed daarbij wel wat Robin van Persie de avond er voor weigerde te doen. In kansrijke positie behield hij het overzicht en zag dat Romein er nog beter voorstond. Zonder mankeren speelde hij de bal af en Romein legde de bal keurig in het netje.

Deze actie vormde de passende afsluiting voor de uitstekende teamprestatie van MSC D2. Volgende week zaterdag gaan we maar weer eens de polder in. Dan gaan we namelijk naar Marknesse voor de inhaalwedstrijd tegen SVM D1. Als trainers Johan en Edwin hun mannen ook dan weer zo kunnen motiveren en goed kunnen laten spelen, dan kan het niet anders zijn dan dat de drie punten meegaan naar Meppel.