Zo misten we in deze wedstrijd onze laatste man Jochem behoorlijk en zaten een aantal spelers er behoorlijk doorheen. Of dat met de wedstrijd van vrijdagmiddag te maken had weet ik niet maar dat mag geen excuus zijn! Vroeg spelen betekent ook voldoende rust nemen en op tijd naar bed! Mentaliteit is ook van groot belang: hoe ga je de wedstrijd in (met wat voor instelling: de wil om te winnen!) Eén ding is zeker, er werd keihard gewerkt en voetballend was MSC goed op dreef, maar de eindpass en het beetje geluk voor het vijandelijk doel ontbrak.

Ens voetbalde ook goed en had meer “power” in het team! Vooral bij de omschakeling naar balbezit kwamen de jongens uit de polder er razendsnel uit en stonden er zomaar 4 man voor het doel van Gaël. Keeper Gaël was ook niet altijd gelukkig met zijn acties maar deze jongeman toont wel lef en bravour en coacht als een bezetene! Gaël is gedurende de laatste 2 maanden ontzettend vooruit gegaan en we gaan op deze ingeslagen weg mooi door!

Bij rust was het 2-0 voor Ens en dat was voor de jongens uit Meppel een flinke domper.

De tweede helft werd een slijtageslag. Bram viel toch enige tijd weer uit (liesklachten) waardoor supersub Denzel voorstopper ging spelen. Niels (rechtsback) en Jonathan (linksback) hadden het moeilijk met hun opkomende mensen maar hielden zich kranig, wat dat betreft krijgen jullie toch een groot compliment! Ook petje af voor Bart-Jan Smid. Deze kanjer nam vandaag de rol over van de afwezige Jochem en deed dit lang niet slecht alslaatste man.

Halverwege de tweede helft maakte Jordi de 2-1 en MSC gaf vol gas om in ieder geval de gelijkmaker nog te produceren. Maar het mocht niet zo zijn ondanks de mogelijkheden die MSC zeker nog kreeg. Terugkijkend op de wedstrijd (waarbij gedurende de eerste helft ook nog een MSC-doelpunt door de scheidsrechter werd afgekeurd) ben ik zeker niet ontevreden over het voetbal en de instelling bij de jongens. We hebben allemaal hard geknokt, ons gehouden aan de wedstrijdafspraken maar we hebben te maken met een pittige maar mooie competitie met fysiek sterke ploegen. Iedere zaterdag is wat dat betreft een leerproces voor de jongens!

Maandagmiddag gaan we verder met de “scholencompetitie” en spelen we tegen groep 8 van het Kompas.