Op donderdag werd er tijdens de training weer gevraagd om maximale inzet van alle spelers. Dat bleek voor menig MSC D2 speler – zoals wel vaker – erg lastig. Er blijft een aantal D2-spelers dat moeite houdt met hard werken en het leveren van 100% inzet, zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijd. De technische staf had dan ook zijn twijfels over een goede afloop van de wedstrijd tegen Flevo Boys D3. Deze twijfel bleek terecht. Was het gebrek aan concentratie, overschatting van eigen kunnen, het vroege opstaan (vertrek naar Emmeloord al om 07.20 uur) of een combinatie van al deze factoren? MSC D2 speelde niet best in de waterkoude vroege ochtend van 29 november. Er waren teveel jongens die niet bereid waren alles te geven. Er werd afwachtend gespeeld, veel met de bal gelopen en het spel was erg onrustig. De tegenstander was wel bereid om 100% te geven en voetbalde iets beter.

Voor rust waren beide teams niet in staat om echte kansen te creëren. Na rust werd MSC D2 iets gevaarlijker, maar stonden enkele (discutabele) vlagsignalen echt gevaar in de weg. De solide defensie van MSC D2 bleef overeind en gaf niets weg. Het team dat de 1-0 scoorde zou er met de winst vandoor gaan, zo was de algemene stemming langs de lijn. En dat team was Flevo Boys D3. Vijf minuten voor tijd werd er op het MSC-middenveld weer eens meer gekeken dan gevoetbald en konden drie rood-witten opstomen naar het MSC-doel. Deze keer was het numerieke overwicht te groot voor de MSC-defensie. De voorzet werd vanaf de rand van de 16 goed en onhoudbaar ingeschoten door de jarige spits van de polderbewoners. 1-0 voor Flevo Boys D3 en zoals de kenners langs de lijn al hadden voorspeld, was dit ook direct de eindstand. Een onnodig verlies voor MSC D2, dat daardoor nu al drie wedstrijden op rij niet meer heeft gewonnen.