SVM D1 had nog maar drie wedstrijden gespeeld en het was niet helemaal duidelijk hoe sterk ze zouden zijn. Daarom gold: scherp zijn vanaf de eerste minuut. En dat waren de mannen van trainer Johan Kienstra zeker. Er werd redelijk druk op de tegenstander gezet en in balbezit werd er goed gezocht naar de vrije man. Deze werd nog niet altijd gevonden, maar het veldoverwicht was overduidelijk voor MSC D2. Na enkele kleine kansen kreeg MSC D2 in de 10e minuut een corner. Centrale verdediger Peter ging mee naar voren en kopte Melvin’s strakke corner bij de eerste paal tegen de touwen, 0-1 voor MSC D2.

Ook na de openingstreffer bleef MSC D2 de bovenliggende partij, maar het laatste beetje power en scherpte ontbrak. Toch zou het 0-2 worden. Dit keer was het Melvin die scoorde na een prima pass van Romein. 0-2 was ook de ruststand. SVM D1 kon niet gevaarlijk worden. Joshua, Peter, Mads en Kai waren niet te nemen obstakels voor de groen-witten en als er op het gladde veld dan eens een balletje tussen schoot, dan stond Stue attent op zijn plek en was de bal een prooi voor zijn grijpgrage handen.

Na de rust kwamen Julian en Hidde het veld in. Net als vorige week zorgden beide E1-spelers voor veel dreiging naar voren. In de vijfde minuut na rust liet Hidde de rechterverdediger van SVM D1 zijn hielen zien. Vlak voor Hidde wilde uithalen zag deze nog maar één oplossing. Hij zette een zeer risicovolle sliding van achter in en dan is het moeilijk de bal te spelen. De verdediger raakte dan ook niet de bal, maar wel de benen van Hidde. Daarmee liet hij de even jonge als goede scheidsrechter maar één keuze: penalty. Trainer Johan – overduidelijk niet op de hoogte van een elementaire voetbalwet: de speler op wie de overtreding is gemaakt moet niet zelf de penalty nemen – gaf aan dat Hidde zelf achter de bal moest gaan staan. Het resultaat was, eendachtig de aloude voetbalwet, al even jammer als voorspelbaar. De keeper stopte Hidde’s inzet.

MSC D2 trok zich weinig aan van deze kleine tegenslag. Sterker nog de aanvallen werden alleen nog maar fraaier en fraaier. Vijf minuten na de gestopte penalty stond Hidde dan ook aan het einde van de mooiste aanval van de wedstrijd. Met een snelle aanval over zes schijven werd de verdediging van SVM D2 geheel uit positie gespeeld, waarna Hidde zijn gram kon halen en lekker binnenschoot. Hierna volgden er nog meerdere kansen voor MSC D2. Jammer genoeg wist alleen Julian het doel nog een keer te vinden. Na een prima pass van Peter op Hidde zette deze laatste Julian vrij voor de keeper. Julian bleef zeer koelbloedig en schoof de bal onbereikbaar voor de keeper in de rechter benedenhoek. En omdat de MSC-defensie onder leiding van Mads en Peter potdicht zou blijven, zette hij daarmee de 0-4 eindstand op het scorebord.