Onder prima omstandigheden floot scheidsrechter Kevin af en gelijk was MSC goed bij de les. Al combinerend werden de polderboys onder druk gezet en leek MSC de woorden van de coach: “Zij zijn groot maar wij zijn sneller” (zie foto’s !) goed op te pakken. Met name achter de achterste linie lag ruimte en daarvan wisten onze spitsen goed gebruik van te maken. Toch hadden we een corner nodig om tot scoren te komen, dit was niet voor het eerst dit seizoen. Uit de strakke voorzet van Hidde nam Sven de bal ineens op de slof en scoorde zo de 1-0. Dezelfde Sven had even later grote pech want hij moest met een knieblessure van het veld en werd afgevoerd naar de ziekenhuispost waar bleek dat waarschijnlijk de meniscus beschadigd is. Sven, sterkte ! Na deze korte onderbreking bleef MSC goed voetballen en in de 15e minuut was het Belmin die fraai in het doel schoot, 2-0. De koppies gingen bij de tegenstander al een beetje omlaag dus nu even doorzetten want het ging goed!

Flevo Boys had amper een kans gehad, mede door onze sterke achterhoede. Wisse, Mike, Sander, Rutger en Patrick gaven amper een kans weg alleen was het uitkijken bij de corners. Flevo Boys kreeg er een aantal en toen was het lengteverschil goed te zien. Het leverde helaas voor hen echter niets op. Middels een snelle aanval (randje buitenspel) was het Menno die de ruststand op 3-0 zette.

Na de rust eenzelfde beeld. MSC bleef al combinerend voetballen en na de 4-0 via Stefan was het gebeurd. Flevo Boys gaf de moed op en MSC probeerde alleen maar de uitslag te vergroten. Uiteindelijk lukte dit via Boris (prachtig doelpunt) en Hidde zodat de eindstand maar liefst 6-0 was !

Normaliter noem ik geen namen en zeker niet wie er gescoord heeft want we doen het met z’n allen en dus samen. Echter voor 6 verschillende doelpuntenmakers, de sterke achterhoede (Sander, Patrick, Wisse, Rutger en Mike) en het goed spelende middenveld (met Daan, Hidde, Stefan en Belmin ) en de snelle voorhoede (Sven, Boris, Joran en Menno) maak ik graag een uitzondering. Natuurlijk vergeet ik ook onze keeper Bryan niet, wederom hield hij de 0 en dat voor de 3e wedstrijd op rij !

 We staan dus nu alleen aan de leiding en zaterdag a.s. gaan we de polder weer in. Dan spelen we om 09.00 uur in Marknesse tegen SVM de nummer 3 op de ranglijst.