Na een korte warming up begon het seizoen voor dit talentvolle team welke alleen uit 1e jaars spelers bestaat. De trainer had gewezen op samenspel en dit werd goed opgepakt.

Gelijk vanaf het begin werd de bal lekker rond getikt en binnen 4 minuten stond de 0-1 al op het bord. Tollebeek kon alleen maar verdedigen maar kwam na 10 minuten toch onverwachts op gelijke hoogte. Door balverlies in onze verdediging kon de linksbuiten alleen op keeper Bryan afstomen en hij maakte het koelbloedig af, 1 – 1. Hoe zou dit jonge team met deze tegenvaller omgaan ? Nou, men ging gewoon verder met waar we gebleven waren. Natuurlijk lukte nog niet alles maar er waren vele combinaties en mooie acties te zien. Zo wist onze nieuwe aanwinst Joran langs 4 Tollebeekers te slalommen, het was genieten dus ! Tollebeek was blij dat de goed leidende scheidsrechter het rustsignaal gaf want het ging ze veel te snel.

Dat de ruststand “slechts”1-5 was kwam door meerdere gemiste kansen en soms slordig spel. De coach hamerde er dan ook op om te blijven combineren en het veld goed breed te houden. Er dreigde namelijk dat meerdere spelers voor eigen succes zouden gaan. Belmin vond dit toch een beetje onzin en scoorde direct na rust zijn 3e doelpunt. Hierna golfde het spel een beetje op en neer. Onze Bryan onderscheidde zich door een hard schot uit de onderhoek te tikken, een werkelijk fantastische redding wat hem zelfs applaus van het publiek opleverde.

Niet lang daarna moest hij zich toch gewonnen geven nadat de bal via de kluts ineens een vrije doortocht voor Tollebeek gaf en deze werd keurig afgerond 2-6. Dit was tevens het laatste wapenfeit van Tollebeek want daarna was het alleen nog MSC. Dat het uiteindelijk en hoge score werd was dan ook logisch echter er had nog veel meer gescoord kunnen worden. Buitenspel (nieuw voor deze jongens), de paal, slordigheden en wellicht vermoeidheid zorgden ervoor dat we tot 10 doelpunten kwamen en derhalve met een 2-10 overwinning van het veld stapten.

Bryan, Patrick, Wisse, Mike, Sander, Menno, Hidde, Joran, Sven, Daan, Belmin, Rutger, Stefan en Boris: we hebben genoten van jullie vandaag !

Volgende week thuis om 09.00 uur tegen Olde Veste D4, komt dat zien !