MSC D3 een team met allerlei nieuwe gezichten. Een mix van voornamelijk spelers van MSC E2 en E4 van het voorbije seizoen. Onder bezielende leiding van de trainers Imre en Edwin werd er afgelopen week al hard getraind en konden de jongens zaterdag tegen het al op elkaar ingespeelde Olde Veste laten zien waar ze stonden. Dat het een zware wedstrijd zou worden stond vooraf al vast. Met name de overstap van klein naar groot zou voor de meeste jongens toch wel wat onwennig zijn. En dat bleek ook wel, al nam MSC wel brutaal de leiding toen Iwan van Loenen na tien minuten een voorzet van Yassin raak schoot.  Olde Veste kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte en scoorde zelfs vlak voor rust 1-2. Dat was op het moment dat keeper Jesse al een aantal belangrijke reddingen had verricht.

Na rust ging de conditie een rol spelen. De oude E-pupillen liepen met de tong op de schoenen en daar profiteerde Olde Veste van. De ruimte die ontstond werd prima benut foor de Steenwijkers die al snel naar 1-6 uitliepen. Ind e laatste minuten werd het zelfs nog 1-8, maar dat maakte niet zo gek veel meer uit. MSC D3 had de eerste kennismaking met ‘groot’ redelijk doorstaan. De wedstrijd leverde ook voldoende aanknopingspunten op voor een mooi seizoen. Maandag en woensdag weer hard trainen en dan wellicht volgende week uit bij Urk een beter resultaat.