Door de blessure van onze vaste keeper Alec Santing zagen we vanmorgen onze derde opeenvolgende keeper onder de lat verschijnen: Ronaldo Martinez! Op de training ont- popte hij zich al als prima doelverdediger en vanmorgen keepte hij ook een prima partij! MSC maakte vanmorgen niet de fout om weer te voorzichtig te beginnen. Het team moest gelijk het initiatief nemen en duidelijk maken wat de spelers uit Meppel van plan waren. Dit ging prima. Mart Jonkers opende dan ook na niet al te lange tijd de score. Het werd 0-1. Deze stand bleef de gehele eerste helft gehandhaafd. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. SCN was in de counter gevaarlijk. MSC had het hier moelijk mee. Maar doordat de middenvelders goed schakelden en verdedigend ook hun mannetje stonden werd het voor SCN een hele toer om door de verdediging van MSC heen te prikken. Keeper Ronaldo groeide steeds beter in zijn rol ook mede dankzij het coachwerk van de MSC trainers. De MSC voorhoede werkte keihard en er waren goede combinaties te zien. SCN bleef ondanks hun onzekere keeper toch goed op de been doordat hun verdediging de taken goed uitvoerde. Zo op het oog waren de jongens uit Meppel wel iets sterker. Tijdens de theepauze werden alle posities nog even bij langsgelopen. Ook de spelers konden hun zegje doen. De teamspirit en het geloof in eigen kunnen was groot, dus de tweede helft dan maar en scoren dat tweede doelpunt!!

In de beginfase van de tweede helft zagen we mij SCN enkele wijzigingen in de opstelling. Ook zagen we hun keeper het veld opkomen die niet bepaald overliep van zelfvertrouwen. De wedstrijd startte weer fel. Ook MSC had gewisseld met enkele verschuivingen op het middenveld tot gevolg. Halverwege de tweede helft kwam SCN via hun snelle linkerspits toch op 1-1. Hier hadden de jongens uit Meppel even het nakijken. Met nog ruim een kwartier te spelen zouden er voor beide ploegen nog kansen ontstaan om te scoren. SCN wilde doordrukken. MSC moest flink op de rem trappen en bleef met kunst en vliegwerk overeind. Vooral rechtsback Timme Kingma werd flink op de proef gesteld maar kwam uiteindelijk toch als winnaar uit de strijd ook dankzij de medespelers die het verdedigende werk niet schuwden! De laatste tien minuten nam MSC het initiatief weer in eigen hand met als resultaat de winnende treffer van wederom Mart Jonkers! MSC besloot deze prachtige strijd met een 1-2 overwinning in het hol van de leeuw. Een groot compliment voor het hele team!

Door dit resultaat staat het D3 team er goed op, maar we zijn er nog niet boys! Maar dat maakt het juist zo leuk. Met dank natuurlijk aan alle meegereisde supporters die met auto’s en motoren naar Nieuwlande kwamen. Komende week is er maandag een training en woensdag gaan we de zaal in. MSC D3 gaat dit seizoen weer meedoen aan de TOP of Holland Trophy. Dit is een Eurosportringtoernooi dat tijdens het Hemelvaartsweekend bij diverse voetbalverenigingen in Assen gehouden wordt. Tot nu toe hebben zich 13 spelers hiervoor opgegeven.

Voor meer nieuws over MSC D3, zie de facebook-pagina en de website van het team.