De eerste helft liet MSC zich overlopen. Het lukte hun niet, goed positie te houden en hun kracht als team te gebruiken.  Staphorst wist 2 keer te scoren met mooi geplaatste ballen.  Het keepen op een glibberig veld leek even teveel voor de enkel van Yael, die al ingetaped op het veld stond. Alec viel  kort voor tijd in als tweede keeper en stond zijn mannetje. Staphorst scoorde nog eenmaal en met een achterstand van 0-3 ging de rust in.

Een flinke donderpreek van trainer Dick bleek wonderen te doen. Er kwam weer een echt team de kleedkamer uit, ze gingen voor de bal en het doelpunt.  Er werden vanaf de opbouw en voorin mooie kansen gecreëerd. Staphorst bleek buitenspel echter beter te beheersen dan MSC en kansen liepen daarin stuk.  Voetballend deed MSC zeker niet onder voor de tegenstander. Op fysieke duelkracht echter vaak wel. En zo wist Staphorst in de tweede helft nog eenmaal te scoren. Met nog een aantal mooie reddingen op de doellijn, bleef de eindstand staan op 0-4.

Foto’s: Simon Cremer