Om kwart voor twee waren alle dames nog rustig aan de koffie, thee en sportdrankjes. Toen de trainer besloot de kleedkamer in te gaan, en zich te focussen op de wedstrijd van vandaag.  Zodoende doken de dames de kleedkamer in om zich voor te bereiden op wat uiteindelijke een zware pot zal gaan worden.  Waar de opstelling in de kleedkamer bekend werd gemaakt en als volgt luide.

Keeper: Grietje

CV: Jentien                                         CV: Nicole

RV: Kem                                                                                                                                               LV: Elien

RM: Layla                             CM: Alberdine                   LM: Ramona

RB: Michelle                                                        SP: Kirsten                                                        LB: Alieke

Om 15.00 uur was het dan zover het begin signaal van de wedstrijd.  De dames begonnen iets  onwennig de reden hiervoor is nog onduidelijk. Was het gemis van de keepster (Annet), de laatste vrouw (Gemma) toch te merken? Afin de eerste minuten van de wedstrijd waren moeizaam en er werden veel kleine foutjes gemaakt. Opbouwend was het ook niet zoals we gewend zijn. En zodoende kwam de tegenstander in hun spel. Na simpel bal verlies op het middenveld, gevolgd door een dekking fout op de zestien  van Kem de Jong kwam de spits van Dokkum alleen op de keeper door, gelukkig was Grietje scherp en kwam haar goal goed uit en redde. Helaas kon ze de corner niet voorkomen en mocht Dokkum in de 2e min al aantekenen voor  een corner. Iedereen zocht haar directe tegenstander op. Maar toch kwam er eentje vrij en die tikte binnen bij de tweede paal. Een domper voor MSC na 2 min al achter. Het was 0-1.
Niet lang ernaar heeft Kem de Jong de bal op de rechtsback positie en pakt 20 meter, om vervolgens Michelle Boekweg in te spelen die op haar beurt de goed doorgelopen Ramona weer in speelt, Ramona die een paar meter pakt en dan Kirsten alleen op de keeper zet. Dit moest een goal worden. Kirsten die de opkomende Michelle ziet rond de zestien meter legt hem wijs af en Michelle schiet raak. Het is nu 1-1. De tegenstanders hebben in totaal maar 3 minuten kunnen genieten van hun voorsprong.
Dan is er gedurende een periode van 10 minuten weinig bedrijvigheid in het spel van MSC en worden er nauwelijks kansen gecreëerd. De dames zaten nog steeds niet in hun spel. Waarop Nicole besluit om de lange bal maar eens te spelen, en met succes. Ze legt de bal net achter de verdedigers die afgetroefd worden door Michelle boekweg , die leep de keepster omspeelt en er 2-1 van maakt. De dames staan nu voor.
De wedstrijd die zo moeizaam verloopt lijkt langzaam een beetje stil te vallen, tot in de 20ste minuut er een beetje geschutterd word in de verdediging. En Dokkum er met de bal vandoor gaat op de linkervleugel. De linkervleugel speelster komt tot een voorzet, en opeens lopen er 2 vrouwen van Dokkum alleen de zestien in. Maar gelukkig wist de dame die de bal raakte niet raak te schieten. En schoot van dichtbij over.  Dit was de eerste helft die bijzonder slecht was van de dames van MSC wat de supporters niet gewend zijn.

In de rust was de trainer lichtelijk gefrustreerd wegens ons spel, en stond voor de moeilijke opgave om het team weer met de neuzen een kant op te krijgen.

Er werd gewisseld. Alieke maakt plaats voor Lisanne.
maar ook de tweede helft start moeizaam, tot in de 67ste minuut Kem de Jong een prima pass verzorgd op de diepgaande Michelle, die ten onrechte buitenspel word gegeven. Dan volgt in de 69ste minuut de wissel: Tammy (in)/ Michelle(uit). In de 73ste minuut na aanzetten van Be Quick Dokkum komen ze tot hun volgende grote kans die ze recht op Grietje schieten. Dan in de 76ste minuut waarin MSC wat terug probeert te doen krijgt Ramona een vrije trap waar de keepster van Be Quick Dokkum goed op red. In de 88ste minuut was er een goeie kans voor Be Quick Dokkum. De tegenstander  schoot de bal in de korte hoek, maar Grietje had de bal. In de 89ste minuut kwam Selina er nog in voor Lisanne.