Het werd in Meppel een heerlijke maar bovenal spannende voetbalmiddag onder uitstekende weersomstandigheden. MSC ging furieus van start en had in de 1e minuut al een riante scoringskans. Michelle Boekweg werd vrijgespeeld en alleen voor de keepster van Be Quick 28 schoot zij net over. Even later was het weer Michelle Boekweg die vrij voor de keepster kwam, maar haar inzet  gestuit zag door de uitstekende doelvrouwe van Be Quick 28. Uit de daaropvolgende corner werd de bal nog tegen de paal gekopt. In de beginfase kansen te over voor de Meppeler dames. Daarna kwam Be Quick 28 beter in de wedstrijd en er ontstond een levendig en zeer aantrekkelijk duel. Be Quick 28 begon wat meer aan te dringen en had ook enkele kansen. Een voorzet werd door de aanval van Be Quick 28 net gemist en een gevaarlijke kopbal werd door Grietje ten Hoor onschadelijk gemaakt. MSC bleef vooral door Michelle Boekweg zeer gevaarlijk. Zij brak nogmaals door, maar haar voorzet werd door haar mede-aanvalsters net gemist. Een andere voorzet van Michelle Boekweg belandde op de lat. Grietje ten Hoor kon aan de andere kant met een prachtige redding een schot van Be Quick 28 onschadelijk maken. Met een 0-0 stand brak de rust aan.

De tweede helft een ander beeld. Be Quick 28 speelde geconcentreerder, zette de Meppeler dames onder druk en creëerde een aantal kansen. Vlak na het begin van de 2e helft werd een voorzet door Grietje ten Hoor niet goed beoordeeld en de bal kwam in de voeten van een Zwolse aanvalster. Deze schoot de bal echter over de lege goal. In de 10 minuut van de 2e helft werd er dan toch gescoord. En wel door Be Quick 28. Een bal in het centrum werd goed aangenomen door een Zwolse aanvalster en deze lobte de bal van ongeveer 16 meter over Grietje ten Hoor. MSC probeerde onder de druk van Be Quick 28 uit te komen, maar dat lukte zeer moeizaam. De Zwolse ploeg creëerde nog een aantal kansen, maar die strandden op de goed keepende Grietje ten Hoor. Malenthe Lugtmeier had MSC naast Be Quick 28 kunnen schieten, maar haar schot vanaf 16 meter werd vakkundig onschadelijk gemaakt door de Zwolse keepster. Be Quick 28 bleef daarna aandringen en had nog enkele goede kansen. Lat en paal hielden de Meppeler dames in de wedstrijd. Vlak voor tijd had MSC nog een geweldige mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Michelle Boekweg kwam nogmaals oog in oog te staan met de Zwolse keepster, maar weer lukte het haar niet deze te passeren. De goed leidende scheidsrechter Moes floot daarna af en de nederlaag was een feit. MSC stond wederom met lege handen. Een compliment aan de Meppeler dames, die het uiterste hebben gegeven in deze wedstrijd. Op basis van de prima kansen, zeker in de eerste helft, was een gelijkspel niet onverdiend geweest. Ook de complimenten aan de Zwolse ploeg, die met goed voetbal, vooral in de 2e helft, lieten zien waarom zij een van de titelkandidaten in de 1e klasse B zijn.