Voor MSC Dames 1 is sv Pesse geen onbekende tegenstander. Dit jaar speelden de ploegen in competitieverband al twee keer tegen elkaar. Thuis eindigde het duel in 2-0, in Pesse werd het 0-0. MSC begon woensdag lekker aan de wedstrijd, veel druk en goed samenspel. Het was wel weer even wennen aan het hoge gras, zo dat de bal vaak wat moeilijk onder controle was te krijgen. Maar na ongeveer 10 minuten kwam M.S.C. uit een corner op voorsprong. De genomen corner door Dimitra Theocharis zorgde voor nog al wat paniek voor het doel van SV Pesse, maar Andrea Weijdema was goed bij de les en tikte de bal binnen. 0-1. M.S.C. ging gelijk op zoek naar de 0-2, en die kwam 4 minuten later. Michelle Boekweg kwam aan de rechterkant in bal bezit, en kapte haar directe tegenstander goed uit en kon daarna verwoestend uit halen. 0-2. Daarna bleef M.S.C. de wedstrijd bepalen, er werd gewoon goed gespeeld. De verdediging zat vandaag bij M.S.C. potdicht, de dames van SV Pesse hebben geen kans gehad. 5 minuten voor de pauze kopte uit een prima voorzet van Dimitra Theocharis, Nicole Gelmers de 0-3 knap binnen.
Na de rust liet M.S.C. initiatief een beetje aan SV Pesse over, en kregen de dames af en toe nog een kans. SV Pesse werkte hard, maar kwam niet langs de verdediging van M.S.C. die vandaag niet te passeren was. Zo werd er in de tweede helft niet meer gescoord, en gaan de dames door naar de laatste 8 van de KNVB Beker. In de volgende ronde treffen ze De Weide uit Hoogeveen, deze zal gespeeld worden woensdag 11 mei in Hoogeveen. De winnaar van deze wedstrijd plaats zich voor de finale dag 28 mei in Coevorden.