Door de winst van MSC en het verlies van de directe concurrenten Gronitas en SVBO staat MSC al met één been in de Hoofdklasse. Alleen Gronitas kan nog roet in het eten gooien. MSC heeft slechts aan een punt genoeg in de laatste competitiewedstrijd tegen Appingedam om rechtstreeks te promoveren naar de hoofdklasse.
“We waren tegen SC Erica behoorlijk getergd”, keek Blom op het duel terug. “We hadden wat goed te maken na het verlies tegen Titan van afgelopen donderdag. “Je kon het zien. We hebben nauwelijks kansen weggegeven. In feite was het duel bij rust al gespeeld.”
Benedict Sparenberg bracht MSC al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Vijf minuten voor rust was het Menno van Dam die vanaf 11 meter MSC op 0-2 zette.
MSC 1 heeft komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Appingedam genoeg aan een gelijkspel om te promoveren naar de hoofdklasse. Het duel begint om 14.00 uur.