MSC heeft zaterdag gedaan wat het moest doen. Om uitzicht te houden op het winnen van de tweede periodetitel, moest de zevende én laatste wedstrijd in die periode gewonnen worden.HTC-MSC eindigde na een 0-1 ruststand in 1-3.

Allereerst hulde aan de vrijwilligers van de Holterbroeker Tuinders Combinatie. Met man en macht hadden zij de ochtend voor de wedstrijd tegen MSC het hoofdveld ontdaan van een laag sneeuw. Daardoor kon er ’s middags gewoon gevoetbald worden.

Uit bij HTC maakten de wit-zwarten het zichzelf weer ongelofelijk moeilijk. Het veldoverwicht werd namelijk niet in doelpunten uitgedrukt. Daardoor bleef het na de openingstreffer van Jesse Bakker veel te lang 0-1 waardoor de thuisploeg zicht bleef houden op een resultaat. Werkelijk de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Pas om de 88e minuut bracht een eigen doelpunt van HTC enige lucht. Niet veel later was de thuisploeg toch succesvol: 1-2. Uiteindelijk was het Björn Lefferts die ver in blessuretijd eindelijk scoorde en zo de einduitslag op 1-3 bepaalde.

MSC gaat nu aan de leiding in de strijd om de 2e periodetitel. De voorsprong op CSV’28 bedraagt een punt. Ook het doelsaldo is in wit-zwart voordeel. Koploper CSV’28 zal dus de inhaalwedstrijd thuis tegen Reaal Dronten moeten winnen om alsnog de periodetitel te veroveren.