MSC heeft zaterdag een eenvoudige 5-1 zege op Wijthmen geboekt. Door het verlies van koploper CSV’28 (0-1 tegen Wilsum) en ook de nederlaag die nummer 2 ’s-Heerenbroek leed (2-1 tegen VSW), sluipt MSC steeds verder naar de top in de 4e klasse.

MSC begon zaterdag fel aan de wedstrijd. Het wilde kost wat kost de tegenstander vanaf het begin onder druk zetten om zo al vroeg in de wedstrijd het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten. Uit hadden de wit-zwarten namelijk een off-day. Ze verloren met 3-2 nadat Wijthmen toen binnen een half uur een 3-0 voorsprong had genomen.

Maar wie zaterdag dacht dat MSC het klusje nu wel snel zou klaren kwam bedrogen uit. Het was Wijthmen dat na tien minuten brutaal de leiding nam. Het had daarvoor wel een zondagsschot nodig, maar Marc Holterman was wel kansloos. MSC keek dus al vroeg tegen een achterstand aan, maar raakte daardoor niet van de wijs. De wit-zwarten hadden zoals verwacht een groot veldoverwicht en kregen ook kansen, maar de Wijthmen-doelman kon zijn doel nog schoon houden. Hij was na een half uur wel kansloos op een schot van invaller Lotfi Elkhatari. Hij was in het veld gekomen de voor met een lelijke schouderblessure uitgevallen Daan Admiraal. Niet veel later was het weer raak en had MSC de gewenste voorsprong. Nu scoorde Max van Dijk. Toen vlak voor rust Yves Spruijt ook nog eens 3-1 aantekende, was het verzet van Wijthmen al gebroken.

Na rust bleef MSC de bovenliggende partij. Het had de score veel verder kunnen opvoeren, maar het bleef bij twee treffers: de 4-1 van Yves Spruijt uit een penalty en de 5-1 via Dave Everts via een droge knal op het kletsnatte veld.

MSC gaat zaterdag op bezoek bij Ulu Spor in Zwolle. Aanvang 15.00 uur.