Lelystad E1 probeerde direct vanaf de aftrap de centrale verdediger van MSC E1 uit het hart van de defensie weg te lokken. De spits trok zich naar het middenveld, of zelfs op eigen helft, terug in de hoop dat de centrale verdediger van MSC hem zou volgen. In het gat dat daardoor zou ontstaan moest dan de bal diep worden gespeeld. Van de watervlugge vleugelspitsen van Lelystad werd vervolgens verwacht dat zij in dit gat doken, waarna zij konden/moesten profiteren van een vrije doortocht naar de MSC-goal. Voorwaar een tactische meesterzet die het hoge niveau van onze competitie kenmerkt.

Jammer genoeg voor MSC E1 werkte de tactiek erg goed. Nadat Peter nog een paar keer de diepe bal naar het centrum kon onderscheppen, was het al snel raak. In de derde poging ging de bal over hem heen, was de linkerspits van Lelystad Kai te snel af en lag de bal achter Stue in het net. Daarna ging het nog een paar keer net goed en MSC wist na een goal van Mads, assist Jeen, op gelijke hoogte te komen. Direct vanaf de aftrap ging het weer mis. Niet het MSC-middenveld, maar de verdediging zette als eerste druk en Lelystad profiteerde van het gat in de defensie en scoorde 1-2. Binnen twee minuten was het weer Mads die op aangeven van Romein gelijk maakte.

Nu zou MSC E1 het spelletje van Lelystad wel door hebben en zelf het initiatief overnemen, zo dachten de trouwe volgers van MSC E1. Maar niets daarvan, Lelystad zou in de eerste helft de anders zo solide MSC-defensie nog drie maal kraken, met een 2-5 ruststand als gevolg. De technische staf gebruikte de rust om de mannen duidelijk te maken wat zij van hen verwachtten. MSC E1 knoopte de aanwijzingen goed in de oren en stond gretig klaar voor de aftrap van de tweede helft. Vandaag zou er niet worden verloren!

De verdediging herstelde zich in de tweede helft knap van de eerder gemaakte fouten. Peter liet zijn man gewoon weglopen om hem later weer op te vangen. De ruimte in het centrum was hierdoor weg en backs, Tim, Nick en Kai, konden weer rekenen op de solide rugdekking van Peter. Stue voelde zich hierdoor ook weer een stuk zekerder en keerde het enige schot op goal in de tweede helft met een knappe reflex. De MSC-defensie was gerepareerd!

Jason en Jeen schakelden op het middenveld een tandje bij en ook voorin waren Hidde, Mads en Romein dominanter aanwezig. Er was volop beweging en er was altijd een aanspeelpunt. Binnen 10 minuten lag de 3-5 achter de keeper van Lelystad E1. Het was de sterk spelende Jason die hem met een mooi schot passeerde. Twee minuten later was het Hidde die na een mooie aanval de 4-5 binnen wist te prikken. Weer 10 minuten later was het Jeen die de gelijkmaker aantekende. Nog een minuut of zeven stonden er op de klok van de prima scheidrechter, Jacob Jan. Genoeg voor de winst zou je zeggen.

Dat zou echter niet meer lukken. Lelystad zette alles op alles om in elk geval het gelijkspel te redden of zelfs de winst te pakken. Dat laatste ging niet meer lukken. De MSC-verdediging bleef potdicht. De aanvallers in het zwart-wit waren nog een paar keer dicht bij de winnende treffer, maar ook voor hen zat het er niet meer in. Zo eindigde deze enerverende wedstrijd in een 5-5 gelijkspel. De eerste helft was voor de gasten uit Lelystad de tweede overduidelijk voor MSC E1. Op TV zou je de trainer dan horen zeggen dat op basis van de tweede helft MSC de winst had verdiend, maar Arjan complimenteerde de trainer van Lelystad E1 met hun goede spel en sprak van een heerlijke pot voetbal en een verdiend gelijkspel.

Resten er nog drie wedstrijden in deze mooie competitie. De eerste is op zaterdag 3 mei thuis tegen PEC Zwolle E1. De vandaag node gemiste geblesseerde toppers, Jurjen en Julian, zijn dan ook weer van de partij. Een gelijkspel zou dan een geweldig resultaat zijn. Komt u kijken of dat er dan in zit?

De spelers van MSC E1 gaan het nu een paar weken iets kalmer aan doen om voldoende energie op te doen voor het slot van de competitie en de toernooien die daarop volgen. Na PEC Zwolle komt op 10 mei CSV’28 E1 nog op bezoek en gaan we  op 17 mei naar Berkum. Dan zit de competitie er op en speelt MSC E1 nog drie toernooien. Twee 9×9-toernooien in Arnhem (24 mei) en Borne (14 juni) met daar tussen in op 7 en 8 juni de traditionele strijd om de Drenthe Cup tijdens het Eurosportringtoernooi op Ezinge. Dan gaan we 7×7 spelen. Zouden we dat nog kunnen?