De wedstrijd tegen Lelystad zou een lastige worden, zo was de verwachting van de technische staf. De thuiswedstrijd was door MSC nipt – en niet helemaal terecht – gewonnen en de mannen uit Lelystad zijn de laatste weken met een prima reeks bezig. Ze wonnen zelfs van het sterke CSV’28 E1, dus er zou vandaag wederom het één en ander van MSC E1 worden gevraagd. In Lelystad aangekomen werd maar weer eens het grote verschil tussen ons pittoreske Meppel en het meer Randstedelijke Lelystad duidelijk. De vereniging – en daarmee ook het sportcomplex – is groot en het was er een drukte van jewelste. Desondanks was de ontvangst in het professioneel ogende wedstrijdsecretariaat erg vriendelijk en gastvrij.

Net als bij de meeste clubs in onze competitie worden de wedstrijden van E1 in Lelystad op het hoofdveld gespeeld. Het spelen op een hoofdveld geeft, zeker in een 9×9-competitie, waar er over (bijna) het hele veld wordt gevoetbald, toch altijd wat extra’s en de mannen van Arjan en Michiel (jazeker, hij was er weer bij, nog niet helemaal fit, maar hij was er toch!) hadden er dan ook weer erg veel zin in.

Dat werd direct na het fluitsignaal van de, zo zou al snel blijken, prima scheids duidelijk. MSC E1 – dat met Jason in de spits en Jeen op het middenveld enkele opmerkelijke positiewisselingen had ondergaan – trok furieus ten aanval. Op links was Hidde zijn tegenstander regelmatig te vlug af en zorgde voor flink wat dreiging. De wissel tussen Jason en Jeen liep ook prima. Jeen wist het spel goed te verdelen en Jason bezorgde de Lelystad verdedigers aardig wat problemen. Kai en Jurjen waren en prima tandem op rechts, terwijl Tim, Mads en Peter de Lelystad-aanval goed in bedwang hielden. Stue had daardoor in het begin niet veel werk, maar bleef gelukkig wel 100% alert.

Na drie grote kansen en twee schoten op de paal was het uiteindelijk Hidde die de score opende. Nadat hij weer eens langs zijn man was geglipt, zette hij strak voor. De bal werd echter van richting veranderd en viel achter de Lelystad-keeper in het net, ietwat fortuinlijk maar dik verdiend! Na de goal werd Lelystad sterker en kregen we het erg moeilijk. MSC raakte nog wel één keer de paal, maar kort voor rust scoorde Lelystad  na een prima combinatie de 1-1.

Na de “thee” bleef het spelbeeld gelijk. Twee goed aan elkaar gewaagde ploegen, veel strijd en bij vlagen mooi voetbal van beide kanten. MSC E1 wist weer als eerste te scoren. Na een mooie aanval over vier schijven was het Jurjen die alleen voor de keeper het balletje slim breed legde op Jason. Die wist wel raad met deze 100%-kans en scoorde de zo belangrijke 1-2 voor MSC E1. Even later was het Jurjen zelf die na goed werk van Nick en Julian de 1-3 aantekende. MSC E1 kwam hierna onder flinke druk van Lelystad E1 te liggen, maar verder dan de 2-3 in de laatste minuut kwam het gelukkig niet.

Een zwaarbevochten, maar verdiende 2-3 overwinning voor MSC E1 werd dus. Hierdoor staan de mannen nu op de tweede plek achter het ongenaakbare PEC Zwolle E1. Met evenveel punten als CSV’28 E1 en SVI E1, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Zo blijft de vraag in deze competitie: wie wordt “best of the rest”? Normaal een doekje voor het bloeden, maar in deze competitie een kampioenschap op zich.