De spelers waren allemaal op tijd op de verzamelplaats en zonder problemen kwamen we ook op tijd aan in Pesse. Daar bleek dat de kleding niet meegekomen was. Gelukkig was er nog voldoende tijd om ze in Meppel op te halen en enkele minuten voor de aftrap konden de spelers van MSC E1 zich in het clubtenue steken.

De aftrap was voor Pesse en na de bal vlot rondgespeeld te hebben, ontstond er al snel een mooie kans. Jarne moest reddend optreden. E1 was gewaarschuwd. Niet veel later was er opnieuw een grote kans voor Pesse en opnieuw lag Jarne in de weg en wist een vroege achterstand te voorkomen.  Het antwoord kwam van Hidde die een hard schot tot corner verwerkt zag worden. In de voorgaande wedstrijden bleken de corners zeer gevaarlijk en effectief te zijn voor MSC. Diverse doelpunten werden al uit een hoekschop gemaakt dit seizoen. Deze corner bracht ook groot gevaar, echter aan de andere kant: De corner werd afgeslagen en door een razendsnelle omschakeling stond er een overmacht aan tegenstanders tegenover de verdedigers. Jarne redde in eerste instantie nog wel, maar was kansloos op de tweede inzet: 1 – 0 voor Pesse.

De mentale weerbaarheid van MSC-ers zit wel goed en dat lieten ze direct na deze tegenvaller zien. Door hard te werken wisten ze al na enkele minuten de stand gelijk te trekken. Vanaf het middenveld stuurde Tom Maarten de diepte in. Deze bleef rustig en wist te scoren: 1 – 1. Niet veel later werd Gideon in kansrijke positie aangespeeld, maar zijn inzet werd gekeerd door de goalie van de Pessenaren (?), Pessenezen (?), Pesters (?). Wat dan ook, het stond nog steeds 1 – 1.  Het spel van Pesse was verzorgder, de bal ging goed rond en de MSC-ers moesten heel hard werken om in de wedstrijd te blijven. Het middenveld had een zware middag. Gideon kan niet heersen zoals in de andere wedstrijden en de achterhoede-spelers Thomas en Wisse hadden te maken met een aantal hele snelle en balvaardige spitsen. De voorhoedespelers hadden te maken met tactisch sterk spelende tegenstanders die steeds op tijd instapten. Toch ontstonden er nog de nodige kansen voor MSC: een hard schot van Hidde, een mooie kans voor Tom, een hard schot met een rebound die net naast gaat.

MSC kwam beter in het spel, maar liep opnieuw een achterstand op. In de 15eminuut kwam Pesse op voorsprong door een prima individuele actie. Op snelheid werd de verdediging uitgeschakeld en op het harde schot was Jarne kansloos: 2 – 1. Niet veel later werd het zelfs nog 3 – 1. Opnieuw ging hier een corner van MSC (!) aan vooraf. Ook deze corner werd afgeslagen en de razendsnelle counter werd perfect uitgespeeld. De mannen van E1 lieten de moed niet zakken en bleven heel hard werken. Het zat MSC ook niet altijd mee. De eindpass kwam net niet goed aan, via paal en lat gingen ballen er niet in of de keeper wist een inzet nog te keren. Het spel ging op en neer en beide ploegen kregen de nodige mogelijkheden. Gelukkig wist dit keer MSC te scoren, zodat er nog sprake bleef van een wedstrijd. In de 23eminuut van de eerste helft passeerde Gideon een tweetal tegenstanders, gaf precies op tijd af op de vrijstaande Maarten die de bal achter de keeper van Pesse wist te krijgen: 3 – 2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was hetzelfde wedstrijdbeeld te zien: veel inzet van de MSC-ers, kansen genoeg, maar de paal en de lat stonden in de weg, MSC E1 was net niet gelukkig in de afronding. De tegenstanders speelden verzorgder en wisten het onze mannen erg lastig te maken.  In de 11eminuut had MSC een corner die er maar niet in wilde. Via de paal, een toevallig uitgestoken been en de lat werd het gevaar van de corner afgewend. In plaats van een gelijke stand werd het zelfs 4 – 2. Opnieuw uit een heel goed uitgespeelde counter goal. Niet veel later werd de achterstand tot één doelpunt beperkt. Patrick wist nu een corner voor MSC wel om te zetten in een goal. Zijn schot verdween in het net 4 – 3. De aanval werd hierna nog volop gezocht, maar het wilde niet lukken. De paal, de eindpass, de keeper of een verdediger: telkens lukte het net niet om de gelijkmaker te maken. Het laatste fluitsignaal klonk en dat betekende dat MSC de eerste nederlaag van dit seizoen te pakken heeft. De spelers konden ondanks het verlies met opgeheven hoofd (hoe moeilijk dat ook is na een verloren wedstrijd) het speelveld verlaten, vanwege de geweldige inzet die ze deze wedstrijd hebben laten zien.