MSC E1 stond deze zaterdag dus onder leiding van assistent coach Michiel Gelmers. Michiel is tevens succesvol trainer/coach van MSC Vr. 3, dus dat moest wel goed gaan. Helemaal omdat de hoofdtrainer tot kort voor de wedstrijd Whapp-berichten bleef sturen.  Wat niet echt hielp was de tijdelijke desoriëntatie  van de leider.  Aan kop van de MSC-karavaan rijdend lette hij even niet op en miste hij de afslag Zwolle-Zuid. Enkele wagens bleven hem volgen de IJssel over, de A50 op en via afslag Hattem weer de A50 en de A28 op, om uiteindelijk toch de afslag Zwolle-Zuid te nemen. Een kwartiertje later dan gepland kwamen de dwalers  bij CSV’28 aan. De minder volgzame types stonden lekker in het zonnetje een bakkie koffie te drinken, terwijl de jongens zich al aan het omkleden waren. Geen enkele paniek dus, een goed voorteken zou je haast denken.

Na een korte bespreking en een goede warming-up betraden beide teams het hoofdveld van CSV’28. Ook CSV’28 begint haar wedstrijden met een line-up en handen schudden, een mooi gezicht. MSC trapte af en nam direct het initiatief en begon prima aan de wedstrijd. Het veldspel was duidelijk beter dan vorige week en de inzet was als vanouds 110%. Na enkele kleine kansjes was het na een minuut of 10 Jason die een prachtige aanval via Peter, Jeen en Hidde afrondde. 0-1 voor MSC E1, misschien onverwacht maar zeker niet onverdiend. Gedurende de gehele eerste helft bleef MSC E1 net iets sterker dan de tegenstander. Dat leverde nog een aantal kansen op, maar een goede keeper en een beetje pech stonden een grotere voorsprong in de weg.

In de rust drukte Michiel de mannen op het hart om gewoon zo door te blijven voetballen. Lekker doen waar we goed en zijn en dan komt het wel goed vandaag. In Londen zat Arjan inmiddels op zijn hotelkamer. Turend naar zijn telefoon, de wedstrijd volgend via de Whatsapp. Je kunt maar beter gewoon langs de lijn staan. Dat levert minder stress op en is een stuk minder slecht voor je gezondheid.

trainer in londen

In Zwolle drong CSV’28 E1 inmiddels steeds sterker aan. Een enkele keer konden ze gevaarlijk worden, maar dan stond Stue paraat. Voor de rest hadden Tim, Nick, Mads en Peter (in wisselende samenstelling natuurlijk) het achterin goed onder controle. Jason, Kai , Jurjen en de niet geheel fitte Julian probeerden aanvallers Hidde en Jeen in stelling te brengen. Dat lukte met enige regelmaat, met mooie kansen tot gevolg. Weer was het de prima keeper van CSV’28 E1 – en natuurlijk weer de paal, mooi schot Jeen! – die een tweede goal  voor MSC E1 in de weg stonden.

CSV’28 en MSC legden een mooie en spannende pot op de mat. De eerste helft was licht in het voordeel van MSC en CSV was in de tweede helft misschien iets beter. Maar ja, het gaat om de goals – dat hebben we zelf bij Berkum ondervonden – en daar was er vandaag maar één van. Gelukkig was die voor MSC E1, drie punten voor ons dus.

De mannen hebben laten zien dat ze ook zonder de bezielende leiding van de trainer goed kunnen voetballen. Dat is goed nieuws, maar gelukkig is Arjan – tenzij Arsenal hem per direct wil overnemen natuurlijk – er volgende week gewoon weer bij. Dat is maar goed ook, want dan komt er hoog bezoek naar Ezinge. De koploper PEC Zwolle E1 is dan onze tegenstander. Vanzelfsprekend staan zij zonder puntverlies aan kop. Eens kijken of dat na volgende week zaterdag ook nog zo is. We spelen dan om 11.15 uur op het hoofdveld. Komt dat zien, komt dat zien!!!!