De eerste helft was voor CSV’28 E1. Met de – toch ook op deze dag weer sterk waaiende – wind in de rug drukten ze MSC E1 bijna continu terug op eigen helft. De verdediging van MSC wist echter stand te houden en daar waar het even niet lukte om de CSV-aanvallers af te stoppen, of de bal weg te werken, stond Stue paraat. Onze keeper speelde vandaag een 100% foutloze wedstrijd en wist zeker in de eerste helft een paar zeker ogende goals met goede reddingen te voorkomen.

Ondanks de sterke druk van CSV en de harde wind in het gezicht wist MSC zich een aantal malen goed een weg naar het Zwolse doel te combineren. Dat leverde een paar levensgrote kansen op. Probleem was alleen dat Stue’s collega bij CSV ook in topvorm verkeerde. In een tweetal één-op-één situaties was hij de MSC-aanvallers de baas. Een patroon dat zich jammer genoeg ook in de tweede helft zou herhalen.  Jammer genoeg floot de scheidsrechter niet toen een CSV-verdediger besloot om niet af te wachten hoe zijn keeper het zou doen en zelf de MSC-aanvaller maar tegen de grond tackelde. Een zuivere strafschop zo dachten alle toeschouwers – ja, ook die van CSV – maar de verder prima leidende scheidsrechter zag het jammer genoeg anders.

Beide teams wisten dus niet te scoren in de eerste helft en gingen met 0-0 terug naar de kleedkamers. In de tweede helft was het de beurt aan MSC E1 om met de wind in de rug te spelen. Dat scheelde een stuk. MSC was nu de bovenliggende partij en wist menig doelkans te creëren. Jammer genoeg bleef de CSV-goalie fantastisch keepen. Het was de MSC-aanvallers vandaag niet gegeven om het net te vinden.

Maar ook CSV bleef gevaarlijk en halverwege de tweede helft viel de bal voor de voeten van één van de CSV-aanvallers. Die aarzelde geen moment en ramde de bal – totaal onhoudbaar – achter Stue. 1-0 voor CSV’28 E1, de oranje-witten waren dolblij. MSC E1 gaf echter niet op en bleef aandringen. Dat leidde tot enkele goede mogelijkheden, maar helaas niet tot goals. CSV kreeg nog wel een goede kans op een tweede doelpunt. Daar waar de scheids voor rust MSC geen penalty toekende deed hij dat in de tweede helft wel aan CSV. Ook nu was er sprake van een duidelijke overtreding vlak bij de goal, dus de penalty was terecht. Gelukkig werd de penalty een prooi voor Stue. Met een goede reflex wist hij de goed ingeschoten strafschop te keren.

MSC E1 zette daarna nog een keer aan voor een offensief. De gelijkmaker hing in de lucht. Kennelijk hing het lekker daar boven het hoofdveld van CSV, want  vallen deed de gelijkmaker niet. Ook al niet omdat de scheidsrechter een zuivere handsbal in “de 16” over het hoofd zag. De jonge scheidsrechter floot een prima partij, maar had duidelijk moeite met het toekennen van een strafschop aan de tegenpartij.

Wat overbleef was een 1-0 verliespartij tegen een eveneens prima voetballende tegenstander. Een gelijkspel of een kleine overwinning voor MSC was zeker niet onverdiend geweest, maar in eerdere wedstrijden kon CSV’28 die claim doen. MSC E1 en CSV E1 zijn al een tijdje gelijkwaardige tegenstanders. Tot nu toe viel het muntje altijd onze kant op. Dit keer was CSV aan de beurt. Felicitaties dus aan de mannen uit Stadshage. Wij kijken nu al uit naar de return.

Volgende week gaan de mannen van Arjan en Michiel naar Lelystad. Ook dat wordt weer een pittig potje. Voor de winterstop wist MSC de mannen uit Lelystad weliswaar twee keer te verslaan, maar de polderbewoners verkeren kennelijk in goede vorm. Vorige week versloegen ze CSV’28 E1 en deze week wist PEC Zwolle E1 slechts met 3-2 van ze te winnen. Nee, gemakkelijke wedstrijden bestaan er niet in deze 9×9 E1 Hoofdklasse, maar leuk zijn ze wel!