Op donderdagavond stond de beslissende bekermatch tegen Olde Veste E1 op de rol. Het omschakelen naar 7×7 koste kennelijk wat moeite, want na een vlotte 0-1 voorsprong voor MSC E1 zakte de boel in elkaar. De mannen werden wat te afwachtend, liepen met de bal in plaats van deze snel rond te spelen en er werd slap verdedigd. Olde Veste rook bloed en zette flink aan. Er ontspon zich een ware bekerthriller. En gezegd moet worden: MSC E1 speelde niet best, maar opgeven deden ze niet. Na de 0-1 was het bij rust 2-1 voor Olde Veste E1 geworden. Het scoreverloop na rust was als volgt: 2-2, 3-2, 3-3 en twee minuten voor tijd leek Olde Veste E1 de allesbeslissende 4-3 te maken. Leek, want in de laatste minuut werd het  – via de scheidsrechter – 4-4. Daardoor eindigde MSC E1 op doelsaldo eerste in de poule en bekert het “vrolijk” verder.

Tussen door op vrijdagavond nog even de eerste training van de MSC Voetbal Academie  (erg leuk!) en dan snel door naar zaterdag 14 september. In alle vroegte – want aanvang wedstrijd om 08.30 –  stond de MSC E1-karavaan klaar voor vertrek naar Berkum, om daar tegen de plaatselijke E1 aan te treden. In het licht blauw stond MSC E1 een uur later klaar voor de aftrap.  Het was even afwachten hoe de mannen zouden reageren op de matige pot tegen Olde Veste, maar al snel was duidelijk dat ze het hadden begrepen. Kort op de bal en de tegenstander spelend, met rust en overzicht aan de bal en constant in beweging zijnde werd er gevoetbald. Altijd op zoek naar de vrijstaande man. Dat leidde tot meerdere goede kansen, maar de paal een prima keeper en wat verdedigend kunst- en vliegwerk van Berkumer zijde stonden MSC-goals in de weg. Tsja, en wat gebeurt er dan meestal? Inderdaad Berkum kwam op voorsprong, 2-0 zelfs. Twee keer uit een corner. De eerste werd werkelijk waar prima ingekopt. De tweede had voorkomen kunnen worden.

In de tweede helft draaide MSC E1 de duimschroeven nog strakker aan. Berkum E1 wist de middenlijn nauwelijks te passeren en gevaarlijk worden was er voor hen al helemaal niet bij. In totaal heeft MSC E1 minstens 20 corners mogen trappen en vele kansen gehad. Helaas vloog er maar één in en eindigde deze prima wedstrijd in een 2-1 nederlaag. Met opgeheven hoofd stapte MSC E1 van het veld af, de terechte complimenten van de tegenstander in ontvangst nemend. Maar goed, in het “topvoetbal” gaat natuurlijk ook om de punten en die bleven deze zaterdag in Berkum. Een harde les voor MSC E1 dus, maar wel één die veel mooie dingen voor de toekomst beloofd. Wellicht zien we de eerste resultaten van deze les volgende week zaterdag al. Dan komt sv Lelystad’67 E1 op bezoek op Ezinge. Aftrap op 10.30 uur. Komt u ook kijken?