Een half seizoen minimaal twee keer in de week anderhalf uur trainen – met een aanwezigheid van bij  100%-  en dan ook nog op vrijdagavond een uur extra bij de MSC Voetbal Academie heeft zijn vruchten afgeworpen. Van de 14 wedstrijden werden er 4 verloren. Twee keer kansloos tegen PEC Zwolle E1, één keer slordig van Robur et Velocitas en één keer tegen alle verhoudingen in van v.v. Berkum.  De eerste wedstrijd van het seizoen werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen SVI. De overige 9 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Gescoord werd er 37 keer, terwijl MSC E1 22 tegengoals te verwerken kreeg. Van deze 22 waren er 11 voor PEC Zwolle, dus in de overige 12 wedstrijden werden er maar 11 tegengoals geïncasseerd. Dat is een aantal waarop mening team jaloers op kan zijn.

Ook in de wedstrijd tegen WHC E1 waren onze zwart-witte kanjers duidelijk de bovenliggende partij. Vroeg druk zettend en snel combinerend, waardoor WHC twee keer 30 minuten lang werd afgetroefd. Net als de laatste paar weken al het geval is, speelde MSC E1 ook dit keer weer met Kai in de punt van de aanval en Jeen op het middenveld. Deze switch tussen beide mannen werkt niet alleen goed voor het team, maar ook de mannen zelf spelen prima op hun nieuwe plek. Diepe spits Jeen blijkt een prima spelverdeler die de ploeg meer voetbal op het middenveld geeft, terwijl Kai een prima aanspeelpunt in de voorhoede is. Sterk aan de bal, rustig, goed kaatsend en makkelijk scorend. Een prachtige combinatie tussen beide mannen zorgde voor de 1-0 door Kai.

2-0 werd het door een vlijmscherpe aanval, waarbij Jeen met een strakke pass op links Hidde wegstuurde. Die snelde zijn man voorbij, behield het overzicht en gaf en prima voorzet die door Kai goed werd afgerond. Jason zette zijn goede spel van afgelopen woensdagavond – toen de inhaalwedstrijd tegen Berkum E1 eenvoudig en met goed voetbal in 4-0 voor MSC E1 eindigde –  voort. Samen met Jeen zette hij de vleugelflitsers Hidde, Jurjen en/of Julian goed aan het werk en schoot hij een paar keer gevaarlijk op goal.

De 3-0 was voor Jurjen, die na een mooie steekbal van Nick alleen voor de keeper kwam en koelbloedig afrondde.  Achterin speelden Peter, Mads en Nick super scherp. De prima voorwaartsen van WHC werden goed in bedwang gehouden en opbouwend leverden de drie verdedigers ook prima werk af.  Stue kreeg hierdoor weer niet veel te doen, maar de enkele keer dat WHC er door kwam was het direct ook heel gevaarlijk. Stue stond gelukkig zeer geconcentreerd te keepen en was de WHC-aanvallers steeds de baas. Op één keer na toen hij kansloos was op een goed schot van WHC E1.

Voorin bleef het door prima spel van Hidde, Julian en Jurjen regelmatig gevaarlijk. Het was dan ook Jurjen die een mooie voorbereiden actie van Jason tegen het WHC-net schoot. Dat betekende 4-1 voor MSC E1 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Vlak voor tijd werd een vrije trap van Jason zodanig van richting veranderd dat de WHC-keeper – klein van stuk, maar een prima doelman! – kansloos was. Kort daarna floot de prima fluitende scheidsrechter. Daarmee was de 5-1 overwinning een feit en kon het reservekamioenschap worden gevierd. Jammer genoeg zonder onze benjamin, Tim. Hij was vandaag vanwege een familiedag afwezig, maar heeft een belangrijke bijdrage geleverd.

Na de winterstop gaan we vrolijk verder in de 9×9 E1 Hoofdklasse in Oost. MSC E1 kan daarvoor nu alvast weer zijn borst natmaken, want naast de E1 van PEC Zwolle komt er een E1-team van een andere BVO bij ons in de competitie. In de vorm van sv Twello E1, verschijnt dan FC Twente/GAE E1 in onze voorjaarsreeks. Tijdens de najaarsreeks in de andere 9×9 E1 Hoofdklasse KNVB Oost bleven zij De Graafschap E1 en NEC E1 voor en sloten zij de competitie als kampioen af. Een tweede plek in de voorjaarsreeks is dus erg onwaarschijnlijk, maar proberen gaan onze mannen het zeker!

Nu eerst even ontspannen. Nog één keer trainen en dan drie weekjes vrij zonder voetbal, maar met Kerstvakantie, Kerst – thuis, in de sneeuw of in de zon – lekker eten, op bezoek bij Opa’s, Oma’s en andere familie, Oud en Nieuw, oliebollen, vuurwerk (voorzichtig mannen!!), nagenieten van een prima eerste seizoenshelft en veel, heel veel plezier.

MSC E1 wenst iedereen nu alvast een prettige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar, tot in januari 2014!!!!