De mannen van Arjan Bosschaart en Michiel Gelmers hadden er ook erg veel zin in en zouden een redelijk tot goede middag beleven. De eerste tegenstander was direct een goede. Een team van de tweedejaars E-spelers van de Voetbalschool sc Heerenveen stond klaar om het tegen MSC E1 op te nemen. De mannen moesten duidelijk weer even wennen aan het spelen van 7×7 op een half veld. Deze wedstrijd – tegen de naar later zou blijken winnaar van het toernooi –  ging met 0-2 verloren. De scherpte ontbrak en er was te weinig beweging zonder bal, waardoor er moeilijk vrijstaande medespelers konden worden gevonden.

De volgende tegenstander was Flevo Boys E1. De mannen uit Emmeloord kennen we nog vanuit de F1-tijd en zijn altijd een geduchte tegenstander. meestal wisten we van ze te winnen. Ook nu was MSC E1 de bovenliggende partij, maar omdat we er niet in slaagden om een aantal grote kansen te verzilveren, bleef het bij 0-0. De laatste tegenstander in de poule was ON Sneek E1. Zij hadden beide eerdere wedstrijden verloren en bleken ook voor MSC E1 niet sterk genoeg. Jammer genoeg bleef de teller bij 3-0 steken, zodat MSC E1 op doelsaldo (1 doelpuntje verschil) derde in de poule werd.

Dat betekende een wedstrijd om de vijfde en zesde plaats tegen LAC Frisia. Dat de Friezen een goed E1-team hebben dat mooi voetbal speelt, hadden de aanwezige voetbalkenner al kunnen zien.  Net als MSC waren ze in één wedstrijd wat onfortuinlijk geweest, waardoor beide teams “slechts” om plek 5 en 6 mochten spelen. MSC E1 bleek duidelijk de bovenliggende partij van de twee. Zonder een echte kans weg te geven en na een wedstrijd met veel balbezit voor MSC E1 werd het uiteindelijk 1-0 voor MSC E1. Zo werd het toernooi met een goede pot afgesloten. Er had misschien iets meer in gezeten, maar al met al was het een prima middag en een goede voorbereiding op de bekerwedstrijd tegen JVZ E1 van aanstaande zaterdag.

Winnaar van het – door de TC Jeugd van MSC prima georganiseerde – toernooi werd VBS sc Heerenveen. Zij wonnen in de finale van vv Heerenveen E1. In de strijd om de derde en vierde plek waren de Boys uit Drachten te sterk voor Flevo Boys en ON Sneek won de strijd om de 7e plek van ASV Dronten.

MSC E1 wil op deze plek de organisatie, de scheidsrechters en de kantinemedewerkers hartelijk danken voor het mogelijk maken van een woensdagmiddag lekker voetballen, dank hiervoor!!