Olympia staat in de competitie nog puntloos onderaan, maar heeft in de laatste weken een enorme progressie gemaakt in het scorend en verdedigend vermogen. De verliespartijen zijn al lang niet meer zo overtuigend als in het begin van de competitie.

MSC E1 was dus vooraf gewaarschuwd om geconcentreerd en scherp het veld in te gaan.

Om precies 9.00 uur werd er afgetrapt en de jongens van MSC hadden de opdracht goed begrepen. Vanaf de eerste minuut werd er goed gespeeld. De bal werd rondgespeeld, er werd vrijgelopen en de tegenstanders werden onder druk gezet.

Al vroeg in de wedstrijd leverde dat MSC een tweetal corners op. Gevaarlijk, maar zonder doelpunten.

Even ontstond er gevaar voor de goal van MSC, maar ook de keeper stond weer alert me te doen vandaag.

In de 15e minuut leek het erop dat MSC de openingsgoal had gemaakt, maar volgens de scheidsrechter was de bal niet over de lijn geweest. Langs de zijlijn was het niet goed te zien, maar enkele spelers beweerden (na de wedstrijd) dat de bal echt een halve meter over de lijn was.

Toch werd een minuut later de score door MSC geopend. Een corner werd door Hidde verlengd, waarop Maarten de bal in het net kon werken: 0 – 1.

De honger naar meer goals bleef onverminderd.

Dat het nog geen gelopen race was werd slecht enkele minuten later duidelijk. Opnieuw had MSC een corner. Deze werd afgeslagen en de counter werd onreglementair afgebroken. Op zo’n 20 meter van de MSC goal werd een vrije bal gegeven. Het harde schot ging op de paal.

De uitbraak van MSC smoorde en in de tegenstoot wist Olympia wel te scoren: 1 – 1.

De mentale veerkracht van de MSC-ers bleek vandaag goed te zitten. Ruggen werden gerecht, mouwen opgestroopt en de blik naar voren gericht.

In de 23e minuut mocht MSC alweer een corner nemen. Deze werd prachtig op het hoofd van Gideon gelegd. Hij deed wat voor MSC het beste was, hij scoorde: 1 – 2.

Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft liet opnieuw een aanvallend MSC zien. Alleen de overwinning was goed genoeg was de instelling.

Al in de 2e minuut liet Willem zien wat deze mentaliteit kan opleveren. Op wilskracht zorgde hij voor de 3e treffer: 1 – 3.

In het kwartier dat volgde, werd er heel veel op de goal geschoten. De keeper van Olympia stond goed opgesteld of de ballen gingen net naast of op de paal.

In de 20ste minuut werd het dan toch 1 – 4 na opnieuw een goal van Maarten. Een mooi opgezette aanval ging hieraan vooraf.

In de voorlaatste minuut wist Willem de score nog naar 1 – 5 te tillen.

Het harde werken van MSC had een mooie overwinning opgeleverd. Als team is er hard gewerkt en zijn de punten verdiend mee terug gegaan naar Meppel.

Komende zaterdag kan er in het bekertoernooi revanche genomen op Staphorst. Vorige week werd in de laatste minuut/seconde heel onverdiend en ongelukkig van deze ploeg verloren.