Jammer genoeg bleven de goede voornemens achter in de kleedkamer. MSC E1 speelde 60 minuten lang slordig. Er werd wel hard gewerkt, maar er werd te veel met de bal gelopen, ballen werden laat en slecht ingespeeld en te veel spelers stonden stil. De blauw-witten kregen hierdoor exact wat ze wilden: vechtvoetbal met veel persoonlijke duels in plaats van een tegenstander die de bal snel rondspeelt en hen laat lopen. Desalniettemin wist MSC veel (halve en hele) kansen te creëren. Net als tegen SVI E1 stond het vizier te weinig op scherp en werd er te gehaast afgewerkt. Uiteindelijk was het een verdediger van WHC die een scherpe voorzet van Mads met een mooie smash in eigen doel sloeg. Dat betekende 0-1 voor MSC E1.

WHC E1 koos consequent voor de lange bal van achteruit. Dit leverde over het algemeen weinig defensieve problemen voor MSC E1 op. Een paar keer zaten de verdedigers er naast, waardoor de spits van WHC drie keer alleen op Stue af konden gaan. De MSC-keeper verkleinde zijn goals telkens goed en WHC E1 wist niet te scoren. MSC E1 slaagde er voor rust ook niet meer in om het WHC-net te vinden en met een 0-1 stand gingen beide ploegen rusten.

In de rust probeerde Arjan zijn mannen weer bij de les te krijgen, maar al snel in de tweede helft bleek dat MSC E1 het niveau van de wedstrijden tegen PEC en SVI niet zou halen. Dus werd het zaak om schade te voorkomen en de drie punten mee naar Meppel te nemen. Dat deed MSC E1 keurig. De aanval van WHC E1 werd geneutraliseerd en MSC E1 scoorde zelf nog twee keer. Mads en Nick waren de doelpuntenmakers, waarbij de laatste kon profiteren van goed voorbereidend werk van Romein.

Al met al dus een slechte wedstrijd, maar toch gewoon drie punten in de tas. Volgende week zaterdag komt SVI E1 naar Meppel. Dan zal het bij MSC E1 echt beter moeten wil er gewonnen worden. SVI E1 is een sterke tegenstander, op zoek naar revanche. Twee weken geleden was MSC E1 op Sportpark De Siggels duidelijk sterker dan SVI E1. De Zwollenaren zullen dit ongetwijfeld recht willen zetten.