Halverwege de eerste helft begon het spel van MSC E1 lekker te lopen. Er was rust aan de bal, de vrije man werd gezocht  – en belangrijker nog ook gevonden – en er was volop beweging in het hele team. Middenvelders Nick en Jeen namen de regie op zich en wat volgde was een prima tweede deel van de eerste helft. Spits Kai was de eerste die hiervan kon profiteren. Hij rondde een prima aanval met een echte spitsengoal af. Met rug naar de goal de bal aannemen, snel draaien en de bal onhoudbaar voor de keeper laag in het hoekje prikken, zo doet een topspits dat!

Kort na de 2-0 volgde de 3-0 door Hidde. Onze linkervleugelflitser stond aan het eind van een geweldige aanval, volgens sommigen de mooiste van het seizoen tot nu toe. Stue speelde rechtsachter Peter in. Die draaide weg van zijn man en speelde strak door op Nick. Nick kapte zijn man uit en zag Jeen vrij staan. Jeen gaf een perfecte steekpass op Hidde, waarna Hidde zijn man uitspeelde en de bal snoeihard hoog in de touwen ramde. Dit allemaal op hoog tempo en zonder dat een WHC-speler ook maar in de buurt van de bal had kunnen komen. Een aanval uit het vaak genoemde boekje dus! Welk boekje dat precies is en waar je het kunt kopen zal altijd wel een raadsel blijven, maar dat een aanval als deze er instaat is 100% zeker.

MSC E1 bleef  lekker door voetballen. Julian en Jurjen waren op rechts een constante plaag voor hun directe tegenstander en dat leidde tot menige kans voor MSC E1. De prima keeper van WHC – niet groot, maar wel erg moedig en goed – stond een grote score in de weg. Uiteindelijk was het Kai die er toch in slaagde de 4-0 aan te tekenen. Met die stand floot onze eminente scheidsrechter, Henk Boland, voor de rust en kon de zeer verdiende ranja worden geserveerd. De trainer was tevreden over het vertoonde spel en deelde die tevredenheid met zijn mannen. Maar, Arjan weet ook dat de mannen (nog) beter kunnen, dus gaf hij aan wat er beter kon en moest. Zoals altijd luisterden de mannen van MSC E1 goed naar hun trainer. Ze pakten ze de aanwijzingen goed op en vertaalden ze in een nog betere tweede helft.

Ook in de tweede helft was het Jason die van afstand het bal opende. MSC E1 schakelde daarna nog een tandje bij. Het tempo ging omhoog en de tegenstander kreeg geen seconde rust. Julian was de volgende die raak schoot. Hij werd knap aangespeeld, waarna hij voor zichzelf een schietkans creëerde en die strak afrondde. Daarmee was het al 6-0. Vervolgens was het de beurt aan Jeen, die een goede wedstrijd bekroonde met een prima goal.

Na de 7-0 door Jeen was het heel even de beurt aan WHC E1. De bal viel – na  één van de weinige keren dat ze in de buurt van de MSC-goal kwamen – op een ietwat gelukkige wijze (“was dat geen hands, scheidsrechter?”) achter Stue en de 7-1 was een feit. MSC E1 ging na deze lichte tegenslag gewoon verder op de ingeslagen weg. Kai zorgde voor de 8-1 en de zoals altijd hardwerkende Jurjen beloonde zichzelf ook met een mooie goal. Jurjen bepaalde daarmee de eindstand op 9-1 voor MSC E1.

Al met al een voortvarende start van de voorjaarscompetitie voor MSC E1. Het team zal de komende maanden weer flink aan de bak moeten in deze zware 9×9 E1 hoofdklasse van KNVB Oost. In de najaarcompetitie werd MSC E1 na het ongenaakbare PEC Zwolle E1 tweede. Met tegenstanders als CSV’28 E1, SVI E1 en Berkum E1 een geweldig resultaat. Maar ja, resultaten uit het verleden …..

KNVB Oost was kennelijk van mening dat deze competitie nog niet sterk genoeg was en voegde sv Twello aan de competitie toe. Nu is sv Twello natuurlijk een prima club, maar toch niet één om heel erg bang voor de zijn zal menig lezer van dit stukje denken. Op zich klopt dat helemaal. Ware het niet dat sv Twello de gastvereniging van FC Twente E1 is. Dus na PEC Zwolle E1 is nu ook FC Twente E1 aan onze competitie toegevoegd. Zij zijn op zaterdag 15 februari te gast op Ezinge.

Een tweede plek zit er dus niet in. Twente en PEC zullen onderling uitmaken wie de sterkste van de twee is. MSC E1 heeft/houdt als doelstelling om individueel en als team weer beter worden en met goed voetbal en veel plezier te streven naar de eerste plek onder de amateurteams. Kom de komende maanden vooral eens kijken om te zien of dat gaat lukken.