FC Meppel bleek al twee weken langer in training en in de zaalcompetitie van afgelopen winter waren we dit team ook al tegengekomen en dat verliep niet altijd succesvol. Daarnaast moeten we dit seizoen onze grote kleine man, Luca Broers, missen. Hij zet zijn carrière bij S.C. Heerenveen voort. Met Nick de Boer hebben we natuurlijk wel een prima vervanger. In de competitie gaan we 9×9 spelen in het KNVB District Oost en daarom hebben we er met Jurjen Beute nog een topper bij.

Al met al voldoende om niet geheel gerust te kunnen zijn op een goede afloop van de match tegen FC Meppel E1. Maar één keer binnen de lijnen bleek de ongerustheid overbodig. De mannen waren duidelijk beter bij de les dan in Hoogeveen en voetbalden zoals dat van hen verwacht mag worden. Kennelijk waren er twee training nodig om de vertrouwde patronen weer paraat te krijgen.

Al heel snel stond het 1-0 voor MSC E1. Julian rondde een goede aanval via Hidde en Jeen over links koelbloedig af. In het verdere verloop van de 1e helft – en eigenlijk van de hele wedstrijd – was MSC E1 de bovenliggende partij. Het balbezit was voor het overgrote deel voor de zwart-witten en FC Meppel E1 kon niet gevaarlijk worden. Peter, Mads, Nick, Kai en Jason heersten op het middenveld en in de achterhoede. Keeper Stue hoefde eigenlijk maar één keer handelend op te treden en deed dat goed.

Jammer genoeg leidden het veldoverwicht en het vele balbezit niet tot veel kansen voor MSC E1. Hiervoor ontbrak het laatste stuk scherpte en explosiviteit voor de goal. In tweede helft leidde een messcherpe aanval via Julian en Jason nog wel tot een prima kans voor Jeen. Die wist daar wel raad mee en ramde de bal achter de FC Meppel-keeper. Daarmee werd het 2-0 en dat zou ook de eindstand worden.

Een prima start van het officiële wedstrijd seizoen dus. De volgende tegenstanders in de bekerpoule zijn Heerenveensche Boys E1 en d’Olde Veste E1. Dat worden vast ook weer twee spannende wedstrijden. Komt dat zien dus!