Omdat de selectie met 11 man wat te groot is voor een 7×7-wedstrijd kregen Peter en Tim rust. De overige 9 begonnen vol goede moed aan de warming up, om kort daarna de wedstrijd tegen JVZ E1 af te trappen. De wedstrijd stond weer onder leiding van de eminente Henk Boland, die na de wedstrijd nog even naar Katwijk zou rijden om een oefenwedstrijd van Quick Boys 1 te fluiten. Een echte liefhebber dus!

MSC E1 begon wat aarzelend aan de wedstrijd. Het was dan ook de prima aanvoerder van JVZ die mannen uit Zuidwolde met een goed schot op voorsprong bracht. MSC E1 probeerde druk naar voren te zetten om snel de gelijkmaker te kunnen scoren. Dat lukte niet. Het was juist JVZ dat door een benutte penalty op 0-2 zou komen. De strafschop volgde op een raar moment. Na een corner van JVZ stuitte de bal vlak naast Jason op, die in een reflex de bal in zijn handen pakte en verbijsterd na de bal keek toen hij door had wat er was gebeurd. De scheidsrechter kon natuurlijk niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Achteraf gezien bleek dit echter een goede actie van Jason te zijn. Want dit vreemde moment was voor MSC E1 het sein om beter te gaan voetballen. Na een aantal goede aanvallen was het uiteindelijk Jurjen die de 1-2 in het netje legde.

1-2 was ook de ruststand. Arjan en Michiel gebruikten de rust om de mannen duidelijk te maken wat ze moesten doen om de wedstrijd toch nog te winnen. Kennelijk werd er goed geluisterd, want de tweede helft zou veel beter worden dan de eerste. Het was vandaag duidelijk de dag van Jurjen. Door goed spel van zijn medespelers kwam hij namelijk vaak in scoringspositie. Twee keer benutte hij de kans, waardoor het 3-2 voor MSC E1 werd. JVZ E1 gaf zich nog niet gewonnen. Uit een snelle tegenaanval wisten ze weer gelijk te maken, 3-3 dus. De wedstrijd leek op een echte bekerthriller uit te draaien, toen MSC E1 – via wederom Jurjen en Jason – kort achter elkaar de 4-3 en 5-3 wit te scoren. Daarmee was het verzet van JVZ E1 definitief gebroken en de wedstrijd gespeeld.

Zo kwam er met redelijk tot goed voetbal, winst en een kist vol wijn voor de trainer dus een mooi einde aan een opmerkelijke week.