MSC E1 begon mede daardoor met veel – maar zeker niet te veel- zelfvertrouwen aan de wedstrijd. De als altijd uitstekend leidende scheidsrechter Boland blies om 10.30 uur scherp voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten van de wedstrijd verliepen nog wat stroefjes voor MSC E1. De tegenstander kon niet gevaarlijk worden, maar echt soepel liepen de MSC-aanvallen nog niet.. Nadat Kai, die vandaag een puike pot in de spits zou spelen, de score had geopend ging het direct beter. Kort na zijn eerste goal schoot Kai nog een keer raak. Hij had er duidelijk zin in daar in de punt van de aanval. Jeen, die vandaag iets meer van de flank speelde, besloot dat het tijd werd voor een goal van zijn voeten. Om kort daarna – zij het onderbroken door een tegengoal van de Boys uit Heerenveen –  gelijk ook maar zijn tweede goal te maken. Daarna ging het flink los. Achterin had keeper Stue het vandaag niet druk. Peter, Mads en Nick hielden de boel potdicht en gaven veel goede aanvallende impulsen. In tegenstelling tot de midweekse oefenpot tegen CSV’28 werd de bal nu niet lukraak weg gepegeld, maar zocht MSC E1 constant de vrije man. Jason, maar zeker ook Hidde en Jurjen, waren constant in beweging en daardoor aanspeelbaar. En als het middenveld een keer wel afgedekt stond waren de voorwaartsen aanspeelbaar. Kortom, er werd gewoon goed gevoetbald.

Resultaat van dit alles was een 6-1 voorsprong bij rust door goals van Jason en Jurjen. In de tweede helft ging MSC E1 vrolijk verder op de ingeslagen weg, met nog eens 8 goals (Juren 3x, Jeen, Nick, Jason 2x en Kai) als resultaat. Achterin bleef de deur op slot, zodat er na 2×25 min een 14-1 eindstand op het wedstrijdformulier kon worden ingevuld.