Gelukkig wilde Hidde zijn oude teammaatjes wel uit de brand helpen. Zowel tegen Genemuiden als – zo zou enkele dagen later blijken – tegen SVI drukte hij zijn stempel op de wedstrijd. Het was SC Genemuiden E1 – overigens versterkt met twee 1e-jaars D-spelers – dat op een 1-0 voorsprong kwam door een goed genomen vrije trap. Genemuiden maakte de wedstrijd vrij fysiek en MSC E1 ging daarin, net als vorige week tegen WHC E1, te veel in mee. Daardoor was het voetbal in de eerste helft matig. Mads wist de stand voor rust nog wel op 1-1 te brengen. Hij reageerde attent op een goed schot van Jeen dat op de paal belande.

Arjan gaf in de rust aan wat hij van zijn mannen verlangde: A-S-D. Aannemen spelen en door bewegen, dat wilde hij zien. Geen fysiek gekleun tegen de tegenstander, maar voetballen! Het was goed om te zien dat de spelers in de tweede helft exact dat brachten wat er van ze werd gevraagd. Het lopen met de bal werd stukken minder, er was rust aan de bal en de meegereisde supporters kregen weer A-S-D-voetbal te zien. De man van de tweede helft was Hidde. Hij kwam helemaal los op de linkerflank en was een constante plaag voor de groen-witten. Drie keer scoorde hij zelf en één keer bood hij Mads de bal op een presenteerblaadje aan. Zo leidde de uitstekende tweede helft tot een 1-5 oefenwinst op SC Genemuiden E1.

Zaterdag was SVI dus weer aan de beurt. Doordat de Zwollenaren eerst bij de buren van Alcides langs waren geweest, kwamen zij ietwat verlaat op het MSC-deel van sportpark Ezinge aan. Waar het overigens een drukte van jewelste was. De aanstormende talenten van de mini-divisie en diverse F-, E- en D-teams zorgen voor veel levendigheid. Om 10.30 uur werd er door de prima scheidsrechter gefloten voor aanvang wedstrijd. SVI E1 is een belangrijke concurrent voor de titel beste amateurclub uit de 9×9 E1-Hoofdklasse van KNVB Oost. Samen met CSV’28 E1 en MSC E1 strijden zij om de derde plek achter PEC Zwolle E1 en FC Twente E1. SVI E1 was met een duidelijke doelstelling naar Meppel gekomen, namelijk: het scoren van ten minste één doelpunt. Dat was ze in de drie eerdere duels tegen MSC E1 immers nog niet gelukt. En als je kunt scoren tegen Twente en PEC, dan moet dat toch ook lukken tegen MSC. Zo was de gedachte bij de Zwollenaren.

Maar dat zou ook deze keer niet gebeuren. Al scheelde het niet veel. Want bij een 1-0 voorsprong voor MSC E1 caramboleerde de bal na een prima schot via binnenkant paal, onderkant lat en nog eens binnenkant paal in de voeten van linksback Tim. Die stuurde met een prima pass Hidde weg. Hidde was ook tegen SVI weer ouderwets op dreef. Hij snelde langs zijn verdediger en knalde de bal onhoudbaar achter de SVI-keeper tegen de touwen. In plaats van 1-1, was het 10 seconden later dus 2-0 voor MSE E1. Hoezo, een mentale dreun? Ook bij de 1-0 had Hidde een hoofdrol gespeeld. Eén van zijn strakke voorzetten werd door de laatste man van SVI achter zijn eigen doelman geschoten.

MSC E1 speelde zowel voor als na beide goals redelijk, maar nu ook weer niet geweldig voetbal. Dat was natuurlijk ook de verdienste van SVI E1. Degelijk, dat was misschien wel de beste typering voor hetgeen de vele toeschouwers te zien kregen. Zoals altijd achterin zeer solide. Stue – in wisselende samenstelling weer uitstekend beschermt door Peter, Tim, Nick, Mads en Kai – hoefde bijna niet in actie te komen. Die paar keer dat het noodzakelijk was, deed hij dit prima. Verdediging en middenveld speelden solide. Er werd geen ruimte weggegeven en vooral de tweede helft werd er redelijk tot goed gevoetbald. Voorin was er veel dreiging, maar was de eindpass soms wat slordig, of was de spitspositie niet goed bezet. Iets meer rust voorin en het gaat doelpunten regenen.

Al met al een prima pot van MSC E1. De zoveelste “clean sheet” van het seizoen, een belangrijke concurrent voor plek drie verder op achterstand gezet en – het belangrijkste van allemaal –  weer een stukje progressie. Niet slecht voor zo maar een zaterdag in april. Volgende week zaterdag speelt MSC E1 weer thuis. SV Lelystad’67 E1 komt dan op bezoek. Ook mannen uit Flevoland zijn een tegenstander van formaat. De drie wedstrijden die we tot nu toe tegen hen mochten spelen waren pittige potjes. Weliswaar alle drie door MSC E1 gewonnen, maar telkens zeer nipt en pas na een harde strijd. Kom dus aanstaande zaterdag om 10.30 uur gerust kijken naar wat ongetwijfeld weer een wedstrijd vol passie, strijd en goed voetbal gaat worden. We spelen dan weer  op het kunstgras van veld 8.