Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle verwachtte natuurlijk niemand dat er tegen deze Zwolse ploeg punten zouden worden gepakt. Na afloop van de eerste helft lag het verwachtingspatroon duidelijk hoger. MSC E1 had er toen namelijk een heel goede eerste helft op zitten. Een helft waarin het even goed, zo niet beter speelde, dan PEC Zwolle E1. MSC leidde de wedstrijd zelfs met 1-0. De openingstreffer viel na een prachtige aanval die rechtsachter bij Peter begon en na prima positiespel via Jeen, Julian en Jason bij Romein terecht kwam. Romein rondde de geboden kans knap af en de dik verdiende voorsprong was een feit.

MSC E1 speelde een hele goede eerste helft. Het maakte niet alleen PEC Zwolle E1 het spelen erg moeilijk, door zoals gebruikelijk kort op de tegenstander te zitten en altijd druk op de bal te geven, maar voetbalde zelf gewoon ook erg goed. Veel beweging en goede passing vormden de basis voor een viertal grote kansen, waarvan er jammer genoeg dus maar één werd benut. De Zwollenaren moesten het met slechts één schot op het MSC-doel doen. Een schot dat door Stue werd gekeerd. Op de 1-0 ruststand viel dus helemaal niets aan te merken.

In de rust gaf trainer Arjan Bosschaart zijn mannen dan ook volop complimenten, maar drukte ze ook op het hart om in de tweede helft scherp te beginnen. Verslappen tegen goede teams als PEC Zwolle E1 leidt immers per definitie tot tegengoals, dus: scherp beginnen. Als MSC E1 er in zou slagen om de eerste tien minuten van de tweede helft schadevrij door zou komen, dan zou het dit wel eens kunnen gaan lukken. Eén of meer punten pakken tegen PEC Zwolle E1.

Ondanks de goede voornemens van MSC E1 zou dit niet gaan lukken. De tweede helft was nog geen minuut oud toen de bal voor eerste keer in het MSC-doel lag. Een rare hoge dwarrelbal zorgde voor veel verwarring en kon na een klutssituatie bij de tweede paal worden binnen getikt. Die snelle tegengoal was een echte domper en zorgde er voor dat se schwung uit het spel van MSC E1 verdween. PEC Zwolle nam het initiatief over en zou nog twee keer scoren. MSC E1 kon in de tweede helft niet meer echt gevaarlijk worden en verloor uiteindelijk dus met 1-3.

Toch was er voor spelers, trainers, leider en supporters van MSC E1 alle aanleiding om tevreden zijn. De eerste helft was gewoon prima en ook in de tweede helft werd er goed gespeeld. Het gat tussen PEC Zwolle E1 en MSC E1 is weer een stukje kleiner geworden. Het gat helemaal dichten gaat niet lukken, maar toch we blijven het gewoon proberen.

Komende zaterdag 10 mei speelt MSC E1 om 10.30 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. CSV’28 E1 komt dan naar Meppel. CSV’28 is een geduchte tegenstander en de rechtstreekse concurrent voor de derde plek. De wedstrijden tegen de oranje-witten uit Stadshagen zijn altijd spannend en van hoog niveau. Kom dus gerust eens kijken en MSC E1 steunen in hun strijd om plek drie.