Door het verlies van vorige week tegen Pesse waren de mannen van MSC E1 uit de top drie teruggevallen en op de vierde plek terecht gekomen.

Winst vandaag zou opnieuw een plek bij de beste drie opleveren. Verlies daarentegen zou de rechtstreekse aansluiting bij de top (tijdelijk ?) uit beeld brengen.

Al vroeg moest er verzameld worden bij “the big M”, zodat de jongens om 9.30 uur de bal aan het rollen konden brengen.

MSC zocht gelijk strijdvaardig de aanval op en werd al snel beloond met een corner. In de vorige wedstrijden leverde dat altijd gevaar op (zowel bij de tegenstander als bij MSC, als gevolg van snelle counters). Zo ook deze corner. Mooi voorgezet en via een been van een MSC-er belandde de bal op de lat.

De tegenstanders lieten niet lang daarna zien dat ze toch ook konden voetballen en dwongen Jarne tot een goede redding.

Net als de voorgaande wedstrijden werd er veel strijd geleverd, werden de duels goed uitgevochten, werd om elke bal gestreden en werd er regelmatig ook gewoon echt goed gevoetbald. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat leverde opnieuw een hele leuke wedstrijd op. Bij de KNVB hebben ze dit inmiddels ook begrepen, want diverse heren met notitieblokjes stonden langs de kant (en die maken echt niet allemaal een wedstrijd verslag, heb ik me laten vertellen…….)

Het spel ging de eerste 10 minuten over het hele veld en dat leverde aan beide zijden diverse mogelijkheden op.

Het MSC dat de score opende. In de 10de minuut onderschepte Thomas een aanval en zette de tegenaanval direct in. Hij kreeg vervolgens alle ruimte om uit te halen. In eerste instantie was de prima spelende keeper van Hollandsche Veld nog in staat de inzet te keren, maar in tweede instantie was hij kansloos op de inzet van Hidde: 0 – 1.

Na deze treffer zochten de mannen van MSC opnieuw de aanval en deden dat d.m.v. prima positiespel en samenwerking. Toch werd het niet lang na de openingstreffer gelijk. De spits van Hollandsche Veld werd prima aangespeeld en zijn harde schot verdween in de goal: 1 – 1.

Deze tegentreffer was een echte tegenvaller. De mentale weerbaarheid van de spelers werd (na het verlies van vorige week) opnieuw op de proef gesteld. Niet veel later werd er nog een schepje boven op gedaan door Hollandsche Veld. Een corner van MSC werd afgeslagen (!) en de uitbraak leverde aan de andere kant van het veld een corner voor Hollandsche Veld op. Deze ging via een kluts vervolgens de goal in. MSC keek halverwege de eerste helft tegen een 2 – 1 achterstond aan.

Nauwelijks twee minuten later werd er opnieuw gescoord door Hollandsche Veld en stond het zowaar 3 – 1. Opnieuw was hier een snelle uitbraak en omschakeling aan vooraf gegaan.

Een enorme kwaliteit van MSC E1 werd hierna goed zichtbaar: op inzet en karakter doorgaan, elkaar ondersteunen, werken voor elkaar en de bal rond blijven spelen. Ondanks de achterstand bleven de spelers samenspelen.

Loon naar werken kwam in de 20ste minuut. Hidde zette prima voor en Gideon was op de juiste plaats om prima af te ronden 3 – 2.

Toen enkele minuten later Thomas met een verwoestend schot de keeper kansloos liet en de 3 – 3 aantekende was de vreugde enorm.

Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft zette MSC de lijn van de eerste helft goed door. Al snel leidde dat tot de eerste grote kans, maar de kopbal ging net naast.

De verdediging van MSC stond goed en gaf weinig echte kansen meer weg, de middenvelders werkten hard en verdeelden het spel. De voorhoede spelers creëerden ruimte en de nodige kansen

De keeper van Hollandsche Veld groeide uit tot de man van de wedstrijd en leek in de tweede helft niet te passeren. Vanuit alle (af)standen werd zijn goal belaagd, maar het leek wel of hij overal nog een hand tegen aan wist te krijgen.

Ook de paal stond deze wedstrijd weer in de weg. Een inzet van Hidde ging zelfs via de ene paal op de andere en vervolgens het veld weer in.

Toch werd er door MSC gescoord. Een mooie aanval werd na een heel ver doorgevoerde combinatie tussen Hidde en Maarten door laatstgenoemde ingetikt: 3 – 4.

De druk van MSC bleef, evenals de nodige kansen voor beide ploegen. In de laatste minuut wist Maarten nog eenmaal te scoren en daarmee de overwinning veilig te stellen 3 – 5.

MSC heeft opnieuw een prima partij voetbal gespeeld en dit weten te combineren met de juiste wedstrijdmentaliteit. Verdiend gingen de drie punten mee terug naar Meppel.

Volgende week wacht opnieuw een topper. Ditmaal tegen de nummer 1 van de ranglijst.