Gelijk na de aftrap werd er door alle spelers volop strijd geleverd. Er werd gestreden om elke bal, om elke meter op het speelveld en het spel golfde in een hoog tempo op en neer. Al na 1 minuut gaf Hidde zijn visite kaartje af met een hard schot dat maar net naast ging. Aan de andere kant moest Jarne reddend optreden na een mooie aanval van Urk. Het leverde Urk de eerste corner van de wedstrijd op. Uit deze corner werd direct gescoord en zo kon het gebeuren dat Urk na slechts twee minuten spelen al met 1 – 0 voorstond.

Nu kwam het aan op de mentale weerbaarheid van de spelers van MSC, Hoe zouden ze met deze vroege tegentreffer omgaan ? Konden ze het goede samenspel van de afgelopen vasthouden en de rust bewaren om op zoek te gaan naar de gelijkmaker ?

Lang hoefden de trouwe supporters (opa’s, oma’s, vaders, moeders en nog vele anderen) niet na te denken over al deze vragen, want nauwelijks een minuut later maakte Hidde met een hard schot in de kruising gelijk: 1 – 1. Na deze gelijkmaker golfde het spel op en neer en dat leidde tot diverse corners voor Urk. De verdedigers Wisse en Thomas stonden daarbij goed opgesteld en keeper Jarne wist de hoge ballen goed te verwerken.

Het team van MSC kwam steeds beter in het spel en dat leidde tot heel mooi samenspel. De spelers gunden elkaar de bal en ook MSC zocht de aanval. Voor de toeschouwers was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd tot nu toe. In de 15eminuut kreeg MSC de eerste corner. Met veel gevoel plaatste Hidde de bal precies op het hoofd van de misschien wel kleinste man van het veld. Gideon kopte heel knap binnen en bracht de stand hiermee op 2 – 1 in het voordeel van MSC. Enkele minuten later viel op dezelfde wijze bijna de 3 – 1, maar nu ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De 2 – 1 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. In de rust werden de nodige aanwijzingen gegeven en konden de spelers zich te goed doen aan een bekertje limonade.

De eerste minuten van de tweede helft waren voor Urk. De tegenstander had meer balbezit en de spelers van MSC waren wat gehaast in hun spel. Hierdoor werd de medespeler niet goed bereikt. Gelukkig duurde deze mindere fase niet al te lang en liep MSC geen schade op. In de vierde minuut van de tweede helft lieten Willem, Gideon en Hidde zien dat er met samenspel van elke tegenstander gewonnen kan worden. Van achteruit werd de bal via Thomas en Wisse op Willem gespeeld. Deze hardwerkende speler passeerde zijn mannetje en speelde af op de balvaardige Gideon die op het middenveld de onbetwiste leider was. Zijn pass bereikte Hidde. Zijn gevaarlijke linkerbeen werd in stelling gebracht en opnieuw bracht zijn schot veel gevaar, maar werd door een verdediger nog tot corner verwerkt. Deze corner werd in eerste instantie nog afgeslagen, de nieuw gekregen corner echter niet. Thomas legde de bal precies op het hoofd van (alweer) Gideon en die wist opnieuw koppend te scoren: 3 – 1.
De wedstrijd bleef zich daarna in een hoog tempo afspelen. De amusementswaarde was absoluut heel hoog. Relatief natuurlijk minder, afhankelijk natuurlijk voor wie je was.
De prima leidende scheidsrechter liet de jongens eerlijke fysieke duels uitvechten en trad corrigerend op waar het nodig was in deze verder hele sportieve wedstrijd.
In de 13eminuut kreeg MSC een vrije trap op zo’n 20 meter voor de goal van de Urker ploeg. Wat ze bedachten of als opdracht mee hadden gekregen, konden de supporters langs de kant niet eens verzinnen, maar de vrije bal werd zo genomen dat er een enorme kans voor Urk (!) uit voort kwam. De spits van Urk kreeg op eigen helft de bal en kon het hele veld oversteken om prima af te ronden 3 – 2.

(Na de wedstrijd vertelde één van de betrokken spelers dat hij bij het beslissende passje uitgleed en daardoor de bal in de voeten van de Urker speler deed belanden…..).

Deze “anschluss” treffer deed het ergste vermoeden voor de resterende 12 minuten. Urk ging vol op de aanval spelen. De verdedigers stonden echter hun mannetje, Jarne, Patrick, Wisse en Thomas gaven geen grote kansen meer weg. Ze bleven geconcentreerd hun taak uitvoeren. De middenvelders Gideon, Thom en Willem verstoorden de opbouw van Urk prima en waren bij elke aanval van MSC betrokken. De aanvallers Maarten en Hidde deden hun best om de ruimte te benutten en de bevrijdende vierde treffer te scoren.

In de 21steminuut leek het doek definitief voor Urk te vallen. Een hele reeks corners voor MSC met als laatste actie een hard schot van Patrick, maar de stand bleef 3 – 2. De spanning was voelbaar… Twee minuten later wist Maarten een voorzet van Hidde in te tikken en daarmee de stand op 4 – 2 te brengen. Dit was tevens de eindstand.

Een prima prestatie voor de spelers van E1. En opnieuw lieten ze zien dat voetbal een teamsport is.