Zaterdag 30 november stond voor MSC E1 de topper tegen CSV’28 E1 op het programma. MSC E1 speelde als F1 en E3 de afgelopen jaren al regelmatig tegen de oranje-witten uit Stadshagen. Telkens waren dit spannende wedstrijden, met een individueel technisch iets beter CSV’28 E1. Maar ook met een als team iets sterker MSC E1, dat daardoor de meeste van deze onderlinge matches winnend kon afsluiten, zij het nipt. Ook dit keer zou het een spannende wedstrijd worden.

Maar eerst nog even aandacht voor de midweekse bekerwedstrijd die de mannen van Arjan Bosschaart en Michiel Gelmers afgelopen woensdagavond tegen Udiros E1 speelden. Udiros is de gastvereniging voor het E1 team van SC Heerenveen. Een team dat bestaat alle grote talenten uit de jaargangen 2003 en 2004 uit de regio. Eén daarvan is ons oude teammaatje Luca Broers. In de competitie winnen ze alles dik en ook MSC E1 achtte zich bij voorbaat kansloos. Dat  bleek te kloppen. Ondanks volledige inzet en een 1-0 voorsprong door een mooie vrije trap van Julian, werd het uiteindelijk 1-8 voor de Friezen. MSC E1 heeft gestreden voor wat het waard was, maar dit was simpelweg niet voldoende om het Udiros E1 echt moeilijk te maken.

Gelukkig zou de match tegen CSV’28 wel een echte wedstrijd zijn. Onder leiding van de eminente scheidsrechter, Henk Boland, stonden er zaterdag om 10.30 uur twee super gemotiveerde teams klaar om elkaar de hand te schudden en daarna een mooie pot voetbal op de mat te leggen. MSC E1 voldeed in het begin van de wedstrijd aan die verwachting. De aanwijzingen van de voorbespreking in het Sponsor Plaza waren goed in de oren geknoopt en werden prima uitgevoerd. Veel beweging zonder bal, indribbelen als je ruimte hebt, afspelen als het kan, een actie maken als het moet, het veld groot bij balbezit en klein met veel druk op de bal bij balverlies. Alles was terug te zien in de eerste 10-15 minuten. De 1-0 voorsprong door een goal van Jason was dan ook niet meer dan logisch.

Jammer genoeg was de voorsprong voor MSC E1 niet het sein om door te gaan, maar werd het spel wat slordiger. Dat lag zeker niet alleen aan MSC E1, want CSV’28 E1 gaf vanaf de 1-0 voor MSC meer gas. De Zwollenaren waren in het verdere verloop van de wedstrijd misschien wel iets beter dan MSC E1, dat er maar niet in slaagde om het niveau van het eerste kwartier weer op te pakken. CSV werd vaak gevaarlijk, maar de MSC-verdedigers – aangevoerd door een prima keepende Stue – slaagden er telkens in om een tegendoelpunt te voorkomen.

Ook in de tweede helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd, met een iets beter voetballend CSV’28 E1. Omdat ook zij wat slordiger werden, werd de wedstrijd in de tweede helft meer spannend dan goed. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan. Mede dankzij Stue die schitterend redde op een knap afstandsschot. Op het middenveld speelden Jeen en Peter een lekkere wedstrijd. Een combinatie tussen beide mannen leidde tot een mooie pass met links van Peter op Jurjen. Ook Jurjen aarzelde niet om zijn zwakkere linkerbeen te gebruiken en schoot de bal in de verre hoek langs de CSV-keeper, 2-0!! Zo zie je maar weer, al dat trainen op passen en schieten met het zwakke been is niet voor niets.

Na de 2-0 bleef CSV’28 E1 aandringen. Zij het met iets minder geloof dan daarvoor. En omdat MSC E1 na de treffer ook weer beter ging spelen kwam de overwinning niet meer in gevaar. MSC E1 is hiermee het enige team dat het veel scorende CSV in twee wedstrijden op de 0 treffers  heeft gehouden. Dat is zelfs PEC Zwolle niet gelukt. De mannen van Arjan en Michiel hebben nu een gaatje geslagen met CSV’28 E1.

SVI E1 heeft nog wel evenveel punten, maar speelde een wedstrijd meer. SVI speelt nog tegen CSV en PEC Zwolle en heeft dus een lastig programma. MSC E1 speelt zaterdag 7 december uit bij PEC Zwolle, haalt op woensdag 11 december de eerder afgelaste thuiswedstrijd tegen Berkum in en sluit op 14 december de competitie af bij WHC, één van de hekkensluiters. Twee van de drie winnen betekent een grandioze tweede plek en misschien zijn zelfs 4 punten uit drie wedstrijden al genoeg. Wat er de komende weken ook gebeurd en of we nu tweede, derde of vierde worden, MSC E1 heeft een geweldige eerste seizoenshelft gespeeld.