In een onlangs gehouden oefenwedstrijd tegen Genemuiden werd een prima resultaat gehaald (1-1) en werd de vernieuwde opstelling getest. Vandaag dus weer een echte competitiewedstrijd.
Vanwege een verhuizing van Cees was Wim Van Keulen vandaag de coach van de jongens.
Om iets over elf werd er op Urk afgetrapt. De spelers van MSC hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en waren onrustig aan de bal. De spelers probeerden de bal snel naar voren te spelen en vergaten daarbij weleens te kijken of er ook een vrije speler stond. Urk speelde  verzorgder voetbal en wist al snel een aantal zeer grote mogelijkheden te creëren. Gelukkig heeft MSC E1 een keeper, Jarne,  van een hoog niveau die deze wedstrijd een nog hoger niveau wist te bereiken.
Toch was ook hij kansloos in de 10de minuut. Op het middenveld werd balverlies geleden en door mooi samenspel werd een Urker speler vrij voor de goal gezet. Zijn schot was onhoudbaar 1 – 0.
De spelers van MSC lieten zien dat er op inzet veel mogelijk is in de “voetballerij” en gingen de duels onverzettelijk aan. Voor elke bal werd gelopen, voor elke meter werd strijd geleverd. Dat ging allemaal op een hele sportieve manier. Op deze manier ontstond een hele leuke wedstrijd voor de supporters van beide ploegen.
Gelukkig wist MSC niet al te lang na de openingstreffer tegen te scoren.
Een mooie aanval waarin de MSC-ers elkaar goed vonden werd afgerond door Thom: 1 – 1.
In de rust werden nog de nodige technische en tactische aanwijzingen gegeven, waarna de mannen opnieuw de strijd aangingen.
De tweede helft werd een ware thriller. Over en weer waren er mogelijkheden waarbij de beste kansen voor URK waren. De verdedigers Thomas en Wisse waren onverzettelijk in de strijd en gingen voor elke bal. De middenvelders, Patrick, Tom en Willem, hebben vele kilometers moeten afleggen en de voorhoede spelers, Maarten en Hidde hadden naast de aanvallende taak ook regelmatig een verdedigende taak erbij. Kortom het hele team speelde als een eenheid en probeerde samen een treffer te maken en te voorkomen dat URK er nog één zou maken.

In de tweede helft had MSC twee mooie mogelijkheden om nog tot scoren te komen, echter dat lukte niet. Aan de andere kant had URK meerdere kansen om tot scoren te komen. Echter Jarne had een aantal geweldige reddingen van ballen die door de supporter eigenlijk al als goal geteld werden: super !
De slotminuut was enorm spannend. Maar liefst drie corners op rij mocht URK nemen. Een bal werd van de lijn getikt, vervolgens door Wisse van de lijn gekopt en het daarop volgende keiharde schot kwam opnieuw tegen het hoofd van Wisse. Dat deed wel even pijn, maar hij had zijn ploeg hiermee behoed voor een zeker verlies. Zo bleef het 1 – 1. Een uitslag waar MSC zeker tevreden mee mag zijn.