De eerste minuten lieten een aanvallend MSC zien en er werden direct enkele kansen gecreëerd. Vooral de verre uittrappen van Jarne bezorgden de verdedigers van Steenwijkerwold handen vol werk. De aanvallers zaten er steeds goed bij en creëerden zo kansen. Toch lukte het niet om te scoren. Omdat het samenspel evenmin uit de verf kwam, werd er steeds meer en meer op elkaar gemopperd.
De tegenstander wist hier optimaal van te profiteren en in de 23e minuut werd er gescoord, nadat vlak daarvoor de lat nog redding had gebracht. Aan de goal van Steenwijkerwold zat overigens wel een vervelende smaak, want via de lat stuiterde de bal op de grond waarna Jarne de bal in zijn handen kon pakken. De scheidsrechter had echter vanaf de middellijn gezien dat de bal de achterlijn gepasseerd was en kende een goal toe……………. Hoe dan ook de stand was 1 – 0 in het voordeel van Steenwijkerwold. MSC E2 moest flink aan de bak om deze stand om te buigen tot een overwinning. Dat lukte niet !

De tweede helft was een voortzetting van de eerste: er werd teveel alleen gevoetbald, het samenspel was er niet en de spelers waren onrustig. Gelukkig wist Steenwijkerwold niet meer te scoren en bleef het hopen op de gelijkmaker. Deze viel enkele minuten voor tijd. De eindstand kwam hiermee op 1 – 1.

Zaterdag 29 mei konden de spelers van MSC E2 zich revancheren voor de matige prestatie van afgelopen dinsdag. Dezelfde tegenstander kwam nu naar Meppel. Winst was noodzakelijk om een derde plek veilig te stellen. Dit zou een geweldige prestatie zijn in deze najaarscompetitie. Omdat een aantal spelers niet mee kon doen, kregen we versterking van Maaike en Nienke. Om 11.25 uur werd er afgetrapt. De spelers lieten vanaf de aftrap een goede inzet zien. Er werd gewerkt voor elkaar en bij balverlies werd er gewerkt om het spel van de tegenstander te ontregelen. Het gretige spel leidde aanvankelijk niet tot grote kansen, wel tot enkele corners en een veldoverwicht. Naarmate de eerste helft vorderde werden er steeds meer “driehoekjes” tussen de spelers zichtbaar. De bal ging van voet naar voet en de tegenstander stond er bij en kon er alleen maar naar kijken. In de 18e minuut werd op deze wijze de eerste goal voorbereid. Mooi samenspel tussen Daan en Maarten zette laatstgenoemde vrij voor de keeper: 1 – 0. De druk van MSC bleef daarna groot en het wachten was op de tweede treffer. Deze viel in de 22e minuut na opnieuw een hele mooie aanval. Nienke, Daan en Maarten speelden de verdediging helemaal stuk. Uiteindelijk wist Maaike met een fraai schot de tweede treffer te maken: 2 – 0. Dit was tevens de ruststand.
In de tweede helft zocht MSC direct de aanval weer op. Dit leverde gelijk een aantal mogelijkheden op. In de 5e minuut ontstond er een “niet te missen kans”. Toch werd die gemist !! Toen het niet lang hierna na een goede uitbraak van Steenwijkerwold 2 – 1 werd, stond de wedstrijd op zijn kop. De spelers van Steenwijkerwold kregen “vleugels”, toonden meer inzet en lef en wonnen de meeste persoonlijke duels. De gelijkmaker viel in de 15e minuut. Steenwijkerwold werd beloond voor hun inzet. Hierna ging de wedstrijd op en neer. MSC wilde de volle winst pakken en Steenwijkerwold rook ook zo haar kansen. De inzet van MSC was weer terug. De verdedigers Lars, Wisse en Kees beten zich vast in hun tegenstanders. De middenvelders Nienke, Maaike en Belmin strooiden met passjes en de aanvallers Maarten en Daan liepen de longen uit hun lijf om de vrije ruimtes te benutten. Gelukkig was er ook nog een keeper: Jarne. Hij heeft deze wedstrijd opnieuw een heel aantal geweldige reddingen gedaan. En wist een derde goal van Steenwijkerwold meerdere keren te voorkomen. Aan de andere kant viel in de 21e minuut nog wel een goal. Met een fantastische volley wist Lars de goal van de tegenstander te vinden: 3 – 2 .
De laatste wedstrijd van het seizoen werd winnend afgesloten. MSC E2 kan terugkijken op een heel geslaagd seizoen.

Zowel in de najaars- als in de voorjaarscompetitie is gestreden om de bovenste plekken en dat is toch een geweldige prestatie !!