Tegen CSCV E1 uit Coevorden kenden de Meppelers voor de verandering nu zelf eens een vliegende start. Waar normaal gesproken de tegenstander snel op voorsprong komt, scoorden nu binnen een kwartier achtereenvolgens Rutger, Hajo en Djermo: 3-0!
De onvermijdelijke (?) terugval trad dit keer vlak voor de pauze op. CSVC kwam sterk terug en bracht de score weer in evenwicht: ruststand 3-3.
Gino en Hajo Sr. (als scheidsrechter alleen binnensmonds coachend) wisten hun pupillen tijdens de onderbreking bij de les te krijgen. MSC kwam ijzersterk uit de startblokken. Het was Levay die de ploeg op een verdiende 4-3 bracht. Een laatste opleving van de Coevordenaren betekende 4-4, maar E2 sloeg via de slimme Jurjen onmiddellijk terug. Vanaf dat moment wist de zwartwitte defensie onder leiding van de ijzersterke Jort de oranjehemden uit de buurt van Menno te houden. Een prachtige 5-4 overwinning was het gevolg.
Volgende week staat de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft op het programma. Als tegen het lagergeplaatste Sleen E1 wordt gewonnen – en dat is zeker niet onmogelijk! –  dan ligt een verdienstelijke koppositie (in het rechter rijtje) in het verschiet. In dat geval kunnen de witte zakdoekjes definitief worden opgeborgen.