Bij wijze van experiment was de pijlsnelle en oersterke Djermo in de punt van de aanval geposteerd. Doelman Menno had – in strijd met moderne inzichten – de instructie gekregen om alle ballen zo ver mogelijk na voren te lepelen. Geelzwart had zichtbaar moeite met deze strijdwijze. Ze werden niet alleen op techniek, maar ook op snelheid en agressie afgetroefd. Een verdiende 0-1 voor E2 was het gevolg. Score door …. Djermo.

Schijnbaar moeiteloos leek MSC de voorsprong tot de rust vast te houden. De verder prima leidende scheidsrechter vergat echter op z’n klok te kijken. De conditioneel sterkere Alcideanen scoorden in de 1e en 6e (!) minuut van de blessuretijd. Ruststand: 2-1

Na de pauze had Alcides de overhand. Verdedigend stonden Jort, Senna en Nick nog  lang hun mannetje. Toen een bal tegen de paal werd beoordeeld als doelpunt gingen de kopjes toch wat hangen. Ditmaal richtten de midden- en frontlinie zich op. Rutger, Jurjen, Dave, Levay en Hajo tikten de vijand dol en het was opnieuw Djermo die trefzeker was: 3-2.

In een laatste poging alsnog op gelijke hoogte te komen werden de defensieve taken door MSC E2 veronachtzaamd. Alcides profiteerde slim en bracht de eindstand op een zwaarbevochten, maar toch wel verdiende 5-2.