JVZ E1, dat was de zware tegenstander die zaterdag voor MSC E1 op het programma stond. De herinneringen aan Giari, de oersterke spits van JVZ, waren na 5 maanden nog niet uitgewist. En ja hoor, hij stond er weer. Zo mogelijk nog groter en (vooral) forser dan de vorige keer. Toch oogde hij traag in de warming-up en ook zijn schoten leken niet zuiver… Coach Gino en zijn mannetjes roken hun kans.
Maar schijn bedroog. De wedstrijd was nog maar amper begonnen of de ‘angstgegner’ had alweer uit alle standen geschoten. Na elf minuten was Giari al trefzeker. Met een onhoudbare pegel gaf hij de sterk keepende Menno het nakijken: 0-1 voor JVZ. Deze treffer leek de Meppelers wakker te schudden. Senna en Jort beten zich vast in de veelscorende reus en de onvermoeibare Dave liep alle gaatjes dicht. Rutger en Hajo strooiden op het middenveld met prachtige (steek-)passjes. Keer op keer waren Jurjen en Djermo de Zuidwoldiger defensie te snel af. Het schortte echter aan de afwerking. De ene na de andere kans werd om zeep geholpen. Met een onverdiende achterstand ging E2 dan ook de pauze in.
Na de onderbreking pakte MSC snel de draad op. Conditioneel bleken de witzwarten duidelijk sterker dan de opponent. De gelijkmaker hing in de lucht. Halverwege de tweede helft sloeg de thuisclub eindelijk toe. Een prachtige aanval over 5 schijven werd door de uitblinkende Levay bekwaam afgerond: 1-1.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was er maar 1 ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning: MSC. Helaas zat het de pupillen van Gino niet mee. Met kunst- en vliegwerk wist het uitgeputte JVZ een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Al met al een prima prestatie tegen een subtopper in de zware hoofdklasse. MSC E2 gaat met vertrouwen de tweede competitiehelft in.