In het begin was het een gelijk opgaande strijd met kansjes voor beide ploegen. In de 7e minuut wist Dominique met een prima redding een doelpunt van FC Meppel te voorkomen. FC Meppel had een paar prima voetballers in het team, en na een prachtige solo van een van hen werd de 1-0 binnengeschoten. Vlak hierna werd het 2-0 voor de groenwitten, wat was er aan de hand? MSC ging beter voetballen, en na een uitbraak van MSC via Mart wist deze met een assist Romein te bereiken die de 2-1 maakte. Hierna volgde een goede periode van MSC, met veel druk op de goal van FC Meppel. Er volgden veel schoten op doel van Benjamin, Nick en Paul, maar het vizier stond niet scherp. Of ze gingen over, of voorlangs. FC Meppel schoot ondertussen nog op de paal.

Op slag van rust viel de 3-1 voor FC Meppel, en MSC moest vol aan de bak voor een goed resultaat. De 2e helft begon rommelig, maar ineens lag de 3-2 erin. Het werd een open wedstrijd met volop kansen op de 3-3. Maar FC Meppel wist uit het niets de 4-2 te maken. MSC geloofde in een goed resultaat, en in de 45e minuut wist Nick met een laag schot de 4-3 erin te knallen. Achterin was het zaak om het dicht te houden, en Devlin en Jitze deden dit prima. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Meppel, en 3 minuten voor tijd werd het 4-4 door wederom Romein.  De laatste minuten waren er nog kansen op een overwinning, maar uiteindelijk bleef het bij 4-4.