Havelte startte sterk met enkele goede aanvallen, maar gelukkig wist Dominique het doel schoon te houden. Langzamerhand kreeg MSC meer grip op de wedstrijd en trok op naar het doel van Havelte. In de 6e minuut brak Paul door en schoot op de keeper. Het leek een houdbare bal, maar de bal glipte tussen keeper en paal door, 1-0 voor MSC. Een mooie opsteker, en de jongens kregen er zin in. Vlak hierna wist Benjamin de keeper met een boogbal te verschalken en zo stond het 2-0. Wat de vorige weken niet lukte, lukte nu ineens wel, namelijk scoren. De toeschouwers werden verwend met verzorgd combinatiespel. Nick wist met een schaarbeweging zijn directe tegenstander uit te spelen, en met  een hard schot in de verre hoek maakte hij de 3-0.  Even later kreeg Benjamin, via een kaats met Romein, de bal weer terug en maakte de 4-0. Dit was ook de ruststand

Na de rust ging MSC weer verder waar het gebleven was. Nick schoot hard op de lat, en uit de rebound wist Benjamin te scoren. Vlak hierna wist Benjamin er nog een te maken. Toch speelde Havelte niet slecht en gaf het niet op. De verdedigers (Alex, Jitze en Paul) hadden voldoende te doen en moesten flink aan de bak. Uit een vloeiende combinatie wist Havelte de 6-1 te maken, een onhoudbaar schot voor Dominque. Mart – aanvoerder vandaag – ging voorop in de strijd, en hij werd vlak voor het doel onbewust neergehaald. Geen opzet, maar de goed leidende scheidsrecht kon niet anders dan een penalty geven. Normaal neemt degene die de penalty krijgt, deze niet want dan gaat deze mis. Maar Mart vond dat prima en nam plaats achter de bal, 7-1 voor MSC. Als laatste wist Devlin de eindstand op 8-1 te zetten. De in de 2e helft prima keeper van Havelte voorkwam met een paar mooie reddingen een hogere score. Een prima overwinning, goed verzorgd voetbal wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd.