De vorige wedstrijd was in winst geëindigd voor MSC. Daar waren de nodige verbeterpunten uit naar voren gekomen. O.a. het samenspel. Op de training van afgelopen woensdag was in de oefenvormen van trainer Walter duidelijk dit aandachtspunt te herkennen.Onder een stralende opkomende zon op een vochtig en glad voetbalveld werd de bal om exact 9.00 uur aan het rollen gebracht.De jongens leken nog niet helemaal wakker: veel persoonlijke duels werden verloren en het balbezit was van korte duur. Ook Wolvega moest “in de wedstrijd” komen.

De eerste gevaarlijke acties waren van Wolvega, maar gelukkig heeft E2 een geweldige keeper op goal staan. Met veel goede acties zou Jarne deze wedstrijd de “nul” vasthouden.Het duurde tot de 8ste minuut voordat MSC een goed lopende aanval liet zien. Dit leidde uiteindelijk tot een schot op de lat en een scrimmage voor de goal, maar geen doelpunt.MSC kreeg niet veel later de eerste corner van de wedstrijd. De keeper van Wolvega stond goed opgesteld en wist de bal eenvoudig te vangen. Zijn uittrap was over het hele veld en hierdoor kwam de spits in een kansrijke positie. Ook nu werd er niet gescoord.Het leek erop dat er meer lijn in het spel van MSC kwam, er werd een periode meer samengespeeld en de inzet om de bal te bemachtigen en te houden nam toe.Toch waren de betere mogelijkheden voor Wolvega.Er werd echter niet gescoord en zo was de ruststand 0 – 0. Walter Luft maakte duidelijk dat er meer gewerkt moest worden, dat de inzet omhoog moest en het samenspel directer.

Met deze en andere (geheime) aanwijzingen gingen de jongens strijdvaardig het veld weer in.In de tweede helft ging het spel op en neer. Over en weer werden corners verdiend, genomen en weer afgeslagen.

Wolvega had in deze fase het betere van het spel, maar wist niet tot scoren te komen.

MSC daarentegen wist wel tot scoren te komen. Na mooi samenspel van de voorhoede spelers Maarten en Wouter, wist Wisse met een formidabele sliding de bal langs de goalie van Wolvega te spelen: 0 – 1.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was goed te zien. Opnieuw golfde het spel op een neer.

In de 13e minuut van de tweede helft mocht MSC een corner nemen. De bal werd op Wisse gespeeld. Met een prachtige omhaal verdween zijn inzet opnieuw in het net.Zo stond het 2 – 0 voor MSC.

Over en weer ontstonden nog kansen om tot scoren te komen, maar beide ploegen lukte het niet.

De eindstand was 0 – 2 voor MSC.

MSC E2 heeft ook de tweede competitie wedstrijd weten te winnen.De verdedigers Lars, Kees en Wisse hadden heel wat werkt moeten verzetten om de aanvalsgolven af te slaan. En als er toch een speler doorkwam was er altijd nog de keeper Jarne. De middenvelders Stan, Wouter en Robbert moesten vele meters maken om de gaten dicht te lopen. En de voorhoede spelers Daan, Maarten en Belmin verstoorden de opbouw van Wolvega.

Twee wedstrijden gespeeld, twee gewonnen. Op de ranglijst staat E2 nu 2e (afhankelijk van de uitslagen van vandaag).

Volgende week wordt een belangrijke topper. De nummer 1 of 2 komt dan op bezoek.