Om 11.03 uur werd op het sportpark van Alcides afgetrapt. MSC liet direct goed veldspel zien, waarbij het opviel dat het erg druk was op het veld. Er was gekozen om 8 tegen 8 te spelen.Na vijf minuten werd er al gescoord door MSC. Een mooie aanval resulteerde in een voorzet van Stan die Maarten met zijn schouder/hoofd in het net wist te werken: 0 – 1.Gezien het veldspel en de mate van balbezit leek er geen vuiltje voor MSC aan de lucht. Echter in het voetbal kan het wel eens anders lopen. Een spaarzame aanval van Alcides leidde tot een corner. Deze verdween zomaar in de goal en zo stond het al snel weer gelijk: 1 – 1.De spelers van E2 bleven daarna het betere van het spel houden en gelukkig viel al snel de tweede goal: Lars stuurde Daan de diepte in, zijn voorzet bereikte Stan en die tikte koelbloedig in: 1 – 2.Na enkele minuten werd de voorsprong verder uitgebouwd. Opnieuw wist Maarten het net te vinden. Ditmaal werd het voorbereidende werk door Robbert gedaan: 1 – 3.Het middenveld met Stan, Belmin en Robbert heerste, verdedigend werd er eigenlijk niks weggegeven en werden de spitsen van Alcides door Lars, Wisse en Kees makkelijk uit hun spel gehaald. Jarne had eigenlijk alleen wat terugspeelballen te verwerken.Toch wist Alcides te scoren en opnieuw viel een corner zomaar in de goal: 2 – 3.Dit was tevens de ruststand.

Walter gaf de nodige aanwijzingen voor de tweede helft.

De tweede helft bracht minder goed voetbal, maar wel doelpunten.Direct na de aftrap wist MSC de bal te veroveren en kon Lars uithalen. Zijn schot verdween rakelings over de lat.Het samenspel werd minder, posities werden niet goed bezet, de ballen werden onzuiver aangespeeld en de aannames waren slordig. Tot in de 15e minuut. Toen was er weer prima samenwerking en dat resulteerde direct in een goal: 1 – 4.

Maarten wist met een fraai schot te scoren.Hierna zakte de wedstrijd verder terug in niveau. Gelukkig werd er nog twee keer gescoord. Beide keren was Belmin succesvol. De eerste keer na een prachtige vrije trap van Wisse en de tweede keer met een goed afstandschot. De eindstand kwam hiermee op 2 – 6.

Ondanks dat het niveau van deze wedstrijd niet al te hoog was (zeker in de tweede helft), werden er drie punten verdiend. En dat is ook een kwaliteit: een slechte wedstrijd winnend afsluiten !

Door deze winst heeft MSC de tweede plaats stevig ingenomen.