Zaterdagochtend stond de thuiswedstrijd tegen Dwingeloo E1 op het programma. Al waren we in de najaarscompetitie kampioen geworden. De tegenstander van vanmorgen was de enige ploeg die ons in de najaarscompetitie heeft weten te verslaan. De cijfers waren destijds ook duidelijk (2-10). MSC was dus gewaarschuwd. Trainer Marco Schravemade heeft de wedstrijd van toen nog even teruggehaald tijdens de wedstrijdbespreking. Het strijdplan was duidelijk, de koppies stonden strak. Opvallend was dat onze jongens niet onder de indruk waren van het feit dat de tegenstanders fysiek groot en sterk waren. Het waren vooral de twee kleine aanvallers van Dwingeloo die ons een paar maanden geleden de das om deden. Zij moesten goed in de gaten worden gehouden en geen centimeter ruimte krijgen. Het was echter Dwingeloo die de wedstrijd scherp en fel begon. MSC ging de duels slap in en na 5 minuten werd een voorzet vanaf rechts niet goed verwerkt. De spits van Dwingeloo wist wel raad met dit kadootje en schoot de 0-1 binnen. De zwart-witten pakten de draad echter goed op en lieten zich vanaf dat moment de kaas niet meer van het brood eten. Bij balbezit werd het veld goed groot gemaakt, de passes hadden de juiste snelheid en met fraaie akties werden de middenvelders en spitsen een nachtmerrie voor alles met een rood-wit shirt aan. Halverwege de eerste helft gaf Wiradj Santram een fraaie dieptepass op Jordi de Ruiter. Hij heeft niet veel kansen nodig om tot scoren te komen en schoot hard en droog de 1-1 binnen. Nadat Jordi werd gewisseld voor Bart-Jan Smid werd de druk op de verdediging van Dwingeloo nog groter. Met zijn sterke lijf was hij iedereen de baas en had de tegenpartij soms twee spelers nodig om hem de bal af te pakken. Vlak voor rust ontsnapte hij echter even aan de aandacht van de verdedigers. Op volle snelheid ging hij richting doel van Dwingeloo en schoot hard en laag op doel waarme hij de keeper kansloos liet, 2-1. Nadat Wiradj geblesseerd het veld moest verlaten mocht Rens Rengelink zijn debuut maken voor E2. Rens is in de winterstop overgekomen vanuit E3. Het was even afwachten hoe hij het zou doen, maar de overstap van de 3e naar de 1e klasse bleek voor hem geen enkel probleem. Hij speelde alsof hij niet anders gewend was. Hij werkte hard en gaf met zijn rushes langs de lijn iedere keer de verdedigers van Dwingeloo het nakijken. Tijdens de rust kon Marco niet anders dan de spelers complimenten maken voor het vertoonde spel. In de tweede helft was hetzelfde beeld te zien. MSC creëerde kans op kans, maar de fantastische keeper van Dwingeloo stond een grotere voorsprong in de weg. Totdat Jordi de bal op rechts voor z’n voeten kreeg en hard uithaalde. De bal werd onderweg nog door een verdediger aangeraakt waardoor de keeper kansloos was, 3-1. Dan zou je denken dat de punten in de knip zitten. Maar niets bleek minder waar. Thomas Kappe en Jochem Grootjen 5 minuten voor tijd om beurten uit de verdediging halen bleek teveel onrust in de ploeg te brengen. Verdedigen blijkt toch een vak apart te zijn. Binnen 4 minuten had Dwingeloo de stand teruggebracht tot 3-3. Hierop volgde het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Vooraf zouden trainer Marco en leiders Patrick en Peter getekend hebben voor een 3-3 gelijkspel. Nu stapten ze toch met een katertje van het veld. Maar wedstrijden als deze zijn wel veel leuker om te zien dan de meeste wedstrijden in de najaarscompetitie. De tegenstanders zijn veel meer aan elkaar gewaagd. Om overwinningen over de eindstreep te brengen zullen we 50 minuten volledig geconcentreerd moeten voetballen. Dat gaan we volgende week proberen uit tegen HH’97 E1.