MSC E3 ging vorig seizoen nog als MSC F1 door het voetballeven. Keeper Stue, verdedigers Mats, Peter en Kai, middenvelder Julian, Julian en Luca en aanvallers Hidde en Jeen zijn dus allemaal eerstejaars E-spelers. De Weide E3 bestond daarentegen uit alleen maar tweedejaars spelers en nog een paar flinke grote ook. In de eerste helft lieten onze mannen zich daardoor iets te veel imponeren. Zeker, er werd goed gevoetbald en een paar prachtige combinaties op de mat gelegd, maar zowel voor- als achterin was MSC E3 een paar keer iets te timide. Daardoor werden er te weinig doelpunten gescoord (1) en kregen we er meer dan nodig was tegen (3).
In de rust gaf Arjan dan ook aan dat hij heel tevreden was met het voetbalgedeelte van de prestaties, maar dat hij meer inzet en strijd verwachtte. Hij maakte zijn mannen duidelijk dat, als ze er een schepje bovenop deden, ze minimaal even goed als de tegenstander waren en waarschijnlijk zelfs nog wel een stuk beter ook. Al snel bleek dat deze boodschap goed over was gekomen. Onder aanvoering van Jason gingen onze helden de strijd met hun fysiek sterke tegenstander aan. En zoals de trainer al had voorspeld, kantelde de wedstrijd. Langzaam maar zeker kwam MSC E3 dichterbij. Bij een 3-3 gelijke stand kreeg MSC E3 een corner. Die werd snel genomen en leidde tot de 4-3. Althans, dat dachten we. Geheel terecht oordeelde de scheids dat de corner te snel en op een verkeerde plek was genomen. Hij keurde de goal af en liet de corner opnieuw nemen.
“Doordrukken”, was de opdracht vanaf de zijlijn. De mannen van De Weide waren duidelijk aan het eind van hun latijn. Geen wonder, het tempo van MSC E3 was hoog en De Weide had maar 7 spelers uit Hoogeveen meegenomen. MSC E3 kon wel doorwisselen en kort voor het einde werd de dikverdiende winnende treffer gescoord. 4-3 winst in de eerste (beker-)wedstrijd van het seizoen dus, een prima start voor de mannen van Arjan en Michiel! De verwachtingen bij de vele supporters zijn hooggespannen.