De geel-blauwen vormen ook een team dat geheel uit eerstejaars E-spelers bestaat. Ze komen uit in de nieuw gestarte hoofdklasse voor eerstejaars E2-teams. MSC heeft er bewust voor gekozen dit niet te doen. OV E2 speelt in de middenmoot van hun hoofdklasse, dus de wedstrijd zou een goed beeld geven van de kracht van MSC E3.

De training van de afgelopen week brachten veel vertrouwen. Er werd namelijk twee geweldig goed getraind en de mannen van Arjan en Michiel waren er helemaal klaar voor. Vol zelfvertrouwen werkten ze hun warming up af en even voor negenen floot de prima leidende scheidsrechter Broers voor het begin van de wedstrijd. Direct werd de aanval op het Steenwijker doel ingezet en met succes. Binnen enkele minuten stond het 2-0 voor MSC E3. Twee keer werd een corner door Luca slim – maar vooral lekker strak – op “de rand van de 16” gegeven en twee keer schoot Jason onberispelijk in. MSC E3 ging door op de ingeslagen weg. In balbezit werd er goed positiespel gespeeld en constant naar voren gevoetbald. Bij balverlies zetten alle spelers druk op de bal en tegenstander. Die wist dan ook niet wat ze overkwam. Telkens één of twee MSC-spelers voor hun neus, zodat rustig de bal rondspelen er voor OV E2 niet bij was.

Één van de zeldzame foutjes op het middenveld van MSC, gevolgd door aarzelend verdedigen, leidde de 2-1 in, maar de draad werd direct weer goed opgepakt. Weer was het een corner waaruit werd gescoord. De goede OV-keeper sloeg de bal per ongeluk zelf in de goal. Een cadeautje dat gretig werd geaccepteerd. 3-1 bij rust dus. Voor trouwe volgers van MSC E3 een bekende stand. Al 3 keer eerder stond deze ruststand op de borden. Alle drie keer werd het eerst toch nog 3-3 voordat MSC E3 zelf weer ging voetballen. Dit keer gelukkig niet.

Al snel na rust werd het 4-1. d’Olde Veste E2 werd nog wel een paar gevaarlijk, maar goed verdedigen van Peter, Mads en/of Kai en prima keeperswerk van Stue voorkwamen verdere OV-goals. Op het middenveld bleven Jason en Julian lekker voetballen en voorin waren Luca, Jeen en vooral Hidde een ware plaag voor hun verdedigers. Samen wisten ze  nog drie keer te scoren. Een 7-1 overwinning op een team dat in de middenmoot van de hoofdklasse speelt, was uit eindelijk dus het resultaat. Een geweldige opsteker en een bevestiging dat het team en de individuele spelers zich door blijven ontwikkelen. Stue, Mads, Kai, Jason, Julian, Luca, Jeen en Hidde, geweldig gespeeld mannen!!! En nu: HERFSTVAKANTIE!!!