De tegenstander, sinds vorig weekend ook een honderdjarige, maakte in woord en gebaar duidelijk dat ze het onze mannen moeilijk wilden maken. Gelukkig van captain Jason de toss en mochten we aftrappen. Zo zou de Steenwijker storm nog even uitblijven. De scheids fluit voor de aftrap. Luca en Hidde staan klaar. Luca tikt de bal naar Hidde, die speelt één man uit en speelt de bal terug naad Luca. Hidde loopt door, krijgt weer de bal van Luca. Inmiddels staat de goed meegelopen Julian vrij voor de goal. Hidde ziet hem, speelt de bal bij Julian in de voeten. Julian legt de bal klaar voor zijn rechterbeen en ……. scoort. Binnen 20 seconden ligt de bal in het net van Steenwijk E1. De tegenstanders kijken verbaast om zich heen, dat was toch niet de bedoeling? Zij zouden toch fel beginnen en gaan winnen. Maar ja, dat gaat zo maar niet tegen MSC E3.
Zoals (praktisch)  altijd waren onze mannen vandaag weer zo scherp al een mes en zaten ze er vanaf het allereerste fluitsignaal van de scheidsrechter weer bovenop de bal en joegen ze de tegenstander af. Zodra de bal in  bezit is gaat de knop om er wordt er goed positiespel gespeeld. Rust aan de bal – want dat kan al je goede techniek hebt en altijd op zoek naar de vrije man. Daar zijn er altijd minstens twee van in de buurt, want niemand staat stil.
In een prima eerste helft rolde de één na de andere aanval op het doel van Steenwijk E1 af. De tegenstander wist niet wat hen overkwam. Ze blijven maar niet stilstaan die mannen in het zwart-wit. Dan kun je niet eens lekker wegduwen wanneer je wordt uitgespeeld. Op het middenveld regeerden Jason en Julian. Hidde deed denken aan Marc Overmars in zijn beste dagen en Luca speelde weer een meer dan prima wedstrijd. Jeen voetbalde prima mee en was gevaarlijk voor de goal. Bij het rustsignaal stond het dan ook 0-7 voor MSC E3.
Je zou dan kunnen denken dat Steenwijk E1 niet zo sterk is, maar dat is zeker niet het geval. Het is een prima team met goede voetballers. Meerdere keren leken ze dan ook gevaarlijk te worden, maar dan was er altijd nog de MSC-verdediging. Achterin waren Mads, Peter en Kai namelijk absoluut de baas. Ze wisten elke tegenaanval te neutraliseren en waren belangrijk in de opbouw.
7-0 voor bij rust dus, dan is het voor de trainer altijd lastig om de boel scherp te houden. De mannen waren ook echt van plan in de tweede helft net zo goed te spelen als voor rust. Toch is dat ondanks alle goede voornemens en moeite van de trainer niet eenvoudig. Ook dit keer lukte het niet helemaal. MSC E3 bleef beter dan de tegenstander, maar de echte scherpte was toch een beetje verdwenen. Jammer, maar ook best een beetje logisch. Je ziet dat op alle niveaus, dus ook bij onze mannen. Steenwijk E1 wist één keer te profiteren van een onoplettendheidje in onze achterhoede, terwijl onze mannen nog drie keer doel troffen. 10-1 winst dus, voor de derde achtereenvolgende keer wisten de mannen van Arjan en Michiel 10 of meer keer te scoren. Qua doelsaldo zitten we dus wel goed.
Het gebeurt niet vaak dat er in een verslag van en met 10-1 gewonnen wedstrijd speciale aandacht is voor de keeper. Dit keer wel en geheel terecht ook. Stue was namelijk net zo scherp als zijn veldspelers. Ver voor zijn goal keepend, maakte hij meerdere Steenwijkaanvallen onschadelijk door adequaat en dapper ingrijpen. Kortom, ook Stue speelde een goede wedstrijd. Als kroon op zijn werk stopte hij vandaag alle strafschoppen.  Daarmee speelde hij net zo goed als al zijn andere maatjes. In de laatste drie wedstrijden scoorde MSC E3 31 keer en kreeg het 3 goal tegen. MSC E3 dendert door …. Volgende week is er geen competitie voor de mannen. Er wacht dan om 10.15 thuis een oefenpot tegen De Weide E2. Zij spelen in de eerstejaars E-jeugd hoofdklasse. Dat zal dus aanpoten worden. Kom gerust eens kijken bij dit team. U zult zeker weten leuk voetbal zien.