De sneeuw was toen wellisiswaar weg, maar van lekker weer was zeker geen sprake. Kou, wind, donkere luchten en af en toe een sneeuwbui moesten de mannen van Arjan en Michiel doorstaan. En dan ook nog eens de sterkste tegenstander van de “voorjaars”-competitie op bezoek krijgen. Dat zou geen eenvoudige opgave worden.
Helemaal ook omdat Hidde ontbrak en Jason die ochtend ook al (zeer verdienstelijk) met E1 had meegespeeld. Gelukkig wilde Levay wel met ons meedoen om deze nadelen een beetje te compenseren. Steenwijkerwold E1 is de kampioen uit onze najaarscompetitie. U weet wel, toen het nog mooi weer was! Ze verloren toen maar één wedstrijd. Dat was tegen, inderdaad, MSC E3. In een zinderend voetbageveacht werd het in Steenwijkerwold 5-7 voor MSC E3. De roodzwarten beschikken over een team met goede voetballers – en een enkele hele goede – die allemaal ook nog eens fysiek sterk zijn. Zij wonnen hun wedstrijden in de huidige competitie dan ook met veel gemak en dikke cijfers. Gelukkig geldt dat ook voor MSC E3.
Er dus sprake van een echte competitiekraker en dat vinden Stue, Peter, Kai, Mads, Jason, Julian, Luca, Jeen en vandaag dus Levay de lekkerste wedstrijden. Volle bak tegen een sterke tegenstander. Met goed voetbal, sterk positiespel en hard werken hen kapot proberen te spelen en dat lukte perfect tegen Steenwijkerwold E1. Al snel stond het 1-0 door een geweldig doelpunt van Jeen. Met de rug naar de goal de bal aannemen, draaien en snoeihard in de boevenhoek knallen, een doelpunt uit het boekje! Steenwijkerwold E1 was minder onder de indruk. In no time stond het weer gelijk, 1-1 uit een prima aanval.
MSC E3 antwoorde echter zeer sterk. Achterin gingen Mads, Kai en Peter de tegenstander nog korter en feller dekken. Desondanks werd Steenwijkerwold enkele malen gevaarlijk. Keeper Stue stond gelukkig een meer dan prima partij te keepen. Met moedig uitkomen en stijlvolle reddingen wist hij verdere tegengoals te voorkomen. Jason en Julian gaven op met middenveld veel aanvallende impulsen en wisten de aanvallers Luca, Jeen en Levay  keer op keer in stelling te brengen. Dat resulteerde in prima goals van achtereenvolgens Levay, Luca, Jason en nog een keer Levay. 5-1 voor tegen Steenwijkerwold E1, een topprestatie! Voor rust wist de tegenstander toch nog één keer te scoren. Maar na weer een goed uitgespeelde aanval scoorde Luca zijn tweede en stond het 6-2 toen scheidsrechter Chris voor de rust floot.
Ook in de tweede helft bleef Steenwijkerwold aandringen en moesten verdediging en keeper flink aan de bak om geen tegendoelpunten te incasseren. Het aanvalsspel van MSC E3 was in de tweede helft een tikje slordiger dan voor rust. Wel bleef MSC E3 duidelijk de bovenliggende partij. Dit leidde tot Jeen’s tweede en Luca’s derde goal van de dag. 8-2 winst tegen Steenwijkerwold E3, een geweldige prestatie van het hele team!!